Düzce’de bu akşam ve gece saatlerinde etkili olması beklenen kar yağışı nedeniyle, Düzce İl Özel İdaresi tarafından gerekli tedbirler alındı. Kar yağışı ile birlikte köy yollarının kapanmaması için, büyük bir mücadele verecek olan İl Özel İdaresi, 170 personel ve 49 iş makinesi hazır durumda bekletiliyor.    

Konu ile ilgili Düzce İl Özel İdaresi tarafından yapılan açıklamada, şu bilgilere yer verildi:

“İl Meteoroloji müdürlüğü tarafından yayınlanan hava tahmin raporu kapsamında ilimiz genelinde gece etkili olması beklenen kar yağışı sonrasında ulaşıma kapanan köy yollarının tekrar ulaşıma açılabilmesi için Düzce İl Özel İdaresi makine parkında 13 greyder, 1 dozer, 5 lastikli yükleyici, 15 kanal kazıcı, 12 kar bıçaklı kamyon, 2 kar bıçaklı tuzlama aracı, 1 adet kar püskürtme makinesi olmak üzere toplamda 49 iş makinesi ve 170 personel hazır durumda beklemektedir. Ayrıca söz konusu kar yağışı kapsamında oluşabilecek buzlanma ile ilgili olarak idaremiz stok sahasında 500 ton göl tuzu da hazır durumdadır.

Bu kapsamda; sorumluluk sahamızda yer alan 278 köy ve 290 ünitede bulunan 2808 km yolda karla mücadele çalışmaları yürütülecek olup, gece etkili olan kar yağışı sonrasında yaşanabilecek olumsuzlukların önlenmesi için; yağış durumuna göre ekiplerimiz karla mücadele çalışmalarına gece saatlerinde başlayacak ve vatandaşlarımızın gidecekleri yere güvenli bir şekilde ulaşmaları sağlanacaktır.

Süreç içerisinde İlçe Kaymakamlarımız, kolluk kuvvetlerimiz, sağlık ekiplerimiz ve köy muhtarlarımız ile irtibat halinde (cenaze, sağlık problemleri ile vb. olağan üstü durumu olan köylerimiz öncelikli olmak üzere) grup köylerinden başlanılarak yol açma çalışmalarımız hızlı bir şekilde yürütülecektir.”

HABER: Savaş ARI