Türk Polis Teşkilatı’nın kuruluşunun 173. yıldönümü etkinliklerle kutlanıyor. 10 Nisan Polis Günü olması nedeniyle Düzce’de gerçekleşen program, Atatürk Anıtı’na çelenk koyma töreni ile başladı.



Ebediyete intikal etmiş tüm şehitlerin manevi huzurunda saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan programda İl Emniyet Müdürü Hüseyin Deniz Atatürk Anıtı’na çelenk sundu.

Buradaki törene Vali Yardımcısı Hasan Bağcı, İl Jandarma Komutan Vekili Albay Mustafa Çetinkaya, AK Parti Yönetimi, MHP İl Başkanı Ümit Yılmaz, Saadet Partisi İl Başkanı Birkan Mertol, Büyük Birlik Partisi İl Başkanı Engin Bedir, Düzce Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Tuncay Şahin, Şehit 4.Sınıf Emniyet Müdürü Ufuk Baysan’ın babası Ramazan Baysan, kurum müdürleri ve polis memurları katıldı.




Törende Alp Yiğit Arslan isimli polis sevdalısı bir çocuk üzerine de giydiği polis üniformasıyla İstiklal Marşı’nın ilk 3 kıtasını okudu.



Çelenk sunma töreninin ardından Düzce Şehitliği’ne geçen protokol ve polis memurları tüm şehitlerin manevi huzurunda bir dakikalık saygı duruşunda bulundu. Kuran’ı Kerim Tilaveti ve edilen dua ile devam eden şehitlik programında İl Emniyet Müdürü Hüseyin Deniz şehitlik defterini imzaladı.



“Can verdiğiniz değerlerin takipçisi olacağız”
Günün anlam ve önemine ilişkin şehitlikte yaptığı konuşmasında Deniz, şu ifadelere yer verdi:



“Aziz Şehitlerimiz, Polis Teşkilatımızın 173.kuruluş yıldönümünde sizleri rahmet, minnet ve şükranla anmak için huzurunuzda bulunmaktayız. Sizler cennet vatanın dört bir köşesinde, devletin bölünmez bütünlüğü, toplumun huzuru ve güveni, vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğini sağlamak için canlarınızı hiç çekinmeden feda ettiniz. Bizler de can verdiğiniz değerlerin takipçisi olup emanetinizi gelecek kuşaklara ulaşmak için sizlerin açtığı yolda yürümeye devam edeceğiz. Mekanınız cennet ruhlarınız şad olsun.”



Konuşma ve Kuran’ı Kerim Tilaveti’nin ardından protokol tarafından kabirlere karanfil bırakıldı.



Program, Düzce Valisi Zülkif Dağlı’nın makamını ziyaretle devam etti. Ziyaret sırasında polis telsizine giren Vali Dağlı, tüm emniyet teşkilatının 173.yılını kutlayarak, “Nice mutlu günlere, yıllara hep birlikte kavuşuruz ve hep birlikte kavuşursunuz. Hepinize esenlikler diliyorum” dedi.



Yemek programı düzenlendi
Türk Polis Teşkilatı’nın kuruluşunun 173. Yıldönümü etkinlikleri çerçevesinde Düzce İl Emniyet Müdürlüğü tarafından düzenlenen etkinlikler Yeni Kent Polis Karakolu’nda verilen yemekle devam etti. Şehit yakınları, gaziler, polisler ve aileleri için düzenlenen yemeğe protokol yoğun katılım gösterdi.



“Bizim arkamızda dimdik duracak adamlar kaldı artık”
Düzce Valisi Zülkif Dağlı, bu özel güne ilişkin yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

“Emniyet Teşkilatımızın yaptığı faaliyetler hiçbir zaman yadsınamaz. Özellikle 2012 krizinden sonra kendi içinde yapmış olduğu temizlik ve çalışmalar sonucunda emniyetimiz daha hızlı yol alır hale geldi. Daha sonra diğerleri de başladı. Daha önce adam kalmadı diyenlere de bir cevap vermiştim. Bilakis adam olanlar kaldı demiştim. Bizim arkamızda dimdik duracak adamlar kaldı artık. Devletine milletine sadık insanlar gerekiyordu artık öyleleri kaldı.

“Düzce modelini Ankara’da anlatacağız”
İlimizde gerçekten güzel çalışmalar yapıyoruz. Jandarmamız emniyetimiz gece gündüz çalışıyor. Belediyemiz her zaman güvenlik güçlerimizin destekçisi. Bu manada güzel ürünlerin de çıktığını görüyoruz. Özellikle bağımlılıkla mücadele konusunda. Bu güzel çalışmalar devam edecek. Düzce’nin bağımlılıkla mücadele çalışmalarını, Düzce modelini Ankara’da anlatacağız. Buradaki en büyük pay emniyet ve jandarmamızın biz sadece koordine yapıyoruz.”



“Kanun, millet, vatan ve kutsal tanımaz kişilerin de karşısında olacağız”
İl Emniyet Müdürü Hüseyin Deniz ise şöyle konuştu:

Bizler Emniyet Teşkilatı mensupları olarak her zaman söylediğimiz gibi başlangıçta ettiğimiz yemine sadık kalarak vatanımızın bütünlüğü, ülkemizin bölünmezliğini, kamu düzenini ve vatandaşlarımızın can ve mal emniyetini temin etmek adına görevimizi üstün bir gayretle yerine getirmeye çalışıyoruz. Görevimizi ifa ederken kanun ve nizamlara uyarak milletimizin safında yer alan her bir vatandaşımızın yanında, aksine davranan kanun, millet, vatan ve kutsal tanımaz kişilerin de karşısında olmaya devam edeceğiz.”

Haber: Ö.YILMAZ