Osmanlı Torunları Yardımlaşma, Dayanışma, Koruma ve Geliştirme Derneği adına Dernek Başkanı İsa Üçüncü “Devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozmak, düşmanla işbirliği yapmak, devlete karşı savaşa tahrik, anayasayı ihlal, hükümete karşı suç, Türkiye cumhuriyetine karşı silahlı insan suçları, terör örgütü propagandası yapmak ve bu suçlara dolaylı iştirak ve yardım” iddiasıyla, 18 isim hakkında suç duyurusunda bulundu.

VATAN HAİNLİĞİNE GÖZ YUMAMAYIZ!

Düzce Adliyesi’ne başvuran Dernek başkanı İsa Üçüncü, Sosyal Paylaşım Sitesine yüklediği videoda şu görüşlere yer verdi: “Biz her Osmanlı torununun yapması gerektiği gibi haklarımızı hukuki olarak aramaktayız. Arayışımıza da devam edeceğiz. Vatan hainliğine göz yumamayız. Dernek olarak tüm vatandaşlarımızı duyarlı olmaya çağırıyoruz.  Adalet içinde adalet arıyoruz.”

Osmanlı Torunları Yardımlaşma Dayanışma Koruma ve Geliştirme Derneği’nin suç duyurusunda bulunduğu 18 isim şöyle: Gazeteci Can Dündar ve Erdem Gül, Anayasa Mahkemesi Başkanı Zühtü Arslan, Anayasa Mahkemesi üyeleri Recep Kömürcü, Hasan Tahsin Gökçen, Mehmet Emin Kuz, Erdal Tercan, Muammer Topal, Engin Yıldırım, Burhan Üstün, Alpaslan Altan, Celal Mümtaz Akıncı, Serruh Kaleli, Osman Paksüt, HDP Eş başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu ve CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu.

Haber;S.KAŞKIR