Irak'ın başkenti Bağdat'ta maskeli ve üniformalı kişiler tarafından kaçırılan 18 işçinin bir an evvel kurtarılarak ailelerine teslim edilmesi için başlatılan çalışmalara devam edilirken, CHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın ve Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan tarafından başlatılan girişimlerin sonucu merak ediliyor.

İki CHP Milletvekilinin Irak yetkililerinden alınan bilgilere dayanılarak verdiği "biraz daha zaman verilmesi" yönündeki açıklamalarının ardından, genel merkezi Düzce'de olan Topoğraflar, Haritacılar ve İnşaaat Çalışanları Derneği  (TOHİ-DER) çalışmalarını hızlandırdı. TOHİ-DER Genel Başkanı Sefer Demir, konuyla ilgili olarak iktidar ve muhalefet il başkanlarıyla görüşmelerde bulunduklarını belirterek "Kaybettiğimiz canlar ve şehitlerimiz bizi büyük üzüntüye boğmaktadır. Irak'ta kaçırılan biri Düzceli 18 kardeşimizin de bir an evvel kurtarılarak ailelerine sağ salim teslim edilmesini sabırsızlıkla bekliyoruz. Bunun için ne gerikiyorsa yapmaya hazırız. Fırsat verilirse Irak'a bile gitmeye varım" dedi   

            İŞKUR'LA GİDİN

Yurt dışına çalışmak için gidenleri İŞKUR kanralıyla gitmeye davet eden TOHİDER Genel başkanı Demir :"İŞKUR bir anlamda devletin resmi kurum olduğu için her türlü hakkın kazanılmasında etkili oluyor. Yurt dışına gitmek isteyenlerden ricamız: Hakkınızın kaybolmaması için yurt dışına çıkarken İŞKUR kanalıyla çalışmaya çalışın" uyarısında bulundu:

Haber;E.TAYHAN