9 Ekim Çarşamba günü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Suriye Milli Ordusu'yla birlikte Suriye'nin kuzeyinde PKK/YPG ve DEAŞ terör örgütlerine karşı Barış Pınarı Harekatı'nı başlattığını bildirdi.
“Amacımız terör koridorunu yok etmek, bölgeye barış ve huzuru getirmektir”
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "TSK, Suriye'nin kuzeyinde PKK/YPG ve DEAŞ terör örgütlerine karşı Barış Pınarı Harekatı'nı başlatmıştır. Amacımız güney sınırımızda oluşturulmaya çalışılan terör koridorunu yok etmek ve bölgeye barış ve huzuru getirmektir." ifadelerini kullandı.


Sivillerin, tarihi, kültürel ve dini yapıların zarar görmemesi için hassasiyet gösterildi
Erdoğan'ın direktifinin ardından Barış Pınarı Harekatı, savaş uçaklarının hedeflerini vurmasıyla saat 16.00'da başladı. Hem harekatın planlanmasında hem de icrasında sivillerin, tarihi, kültürel ve dini yapıların zarar görmemesi için hassasiyet gösterildi. Barış Pınarı Harekatı kapsamında, terör örgütüne ait hedefler TSK tarafından uçaklar ve ateş destek vasıtalarıyla vuruldu. Teröristlere ait sığınak ve mevzilerin de bulunduğu 180'den fazla hedef ateş altına alındı.

"Rabbim ordumuzu muzaffer eylesin"
Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, Türkiye'nin Güneydoğusunda, sınır ötesinde başlatılan terörle mücadele operasyonu "Barış Pınarı Hareketi"ne ilişkin bir mesaj yayımladı.
Başkan Özlü, Barış Pınarı Hareketi ve Türkiye'nin Güneydoğusunda Suriye topraklarına başlatılan terörist gruplara fiziki müdahale operasyonu hakkında bir mesaj yayımlayarak, "Türk askeri, Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın emirleri ile kutlu bir zafer için yola çıktı. Yalnızca ülkemizin terörle mücadelesinde değil, Ortadoğu'da zulme uğrayan, evini, ailesini, sevdiklerini arkasında bırakarak ülkemize sığınan Suriyeli kardeşlerimize yeniden umut olan bu operasyonda Allah yardımcımız olsun. Türk Silahlı Kuvvetleri, yıllardır Türkiye'nin şahlanmasına engel olan etnik/ırkçı, mezhepçi, bölücü PKK, YPG, DEAŞ terör örgütlerine karşı Suriye Milli Ordusu ile birlikte büyük bir zaferle dönecek. Rabbim, güvenli bölge hedefimize ulaşmayı bizlere nasip etsin, ordumuzu muhafaza ve muzaffer eylesin.” ifadelerini kullandı

“Ülkemizin bekası ve güvenliği için bu askeri operasyonu olmazsa olmaz görüyoruz”
Barış Pınarı Harekatı’nın başlaması dolayısıyla bir mesaj yayımlayan Düzce Üniversitesi Rektörlüğü şu ifadeleri kullandı:
“Ülkemizin huzur ve güvenliğini tehdit eden PKK, PYD ve YPG gibi terör örgütlerini ülkemizin güney sınırından söküp atmak ve sınırlarımızı güvence altına almak amacıyla Türk Silahlı Kuvvetlerimiz, Suriye’nin kuzeyinde “Barış Pınarı Operasyonu” ile her zaman olduğu gibi yine kahramanca bir askeri harekatı icra etmeye başlamıştır.



Suriye’nin kuzeyinde bir terör devleti kurulmasını engel olmak, bölge halkını terör örgütlerinin zulüm ve baskısından kurtarmak, ülkemizdeki Suriyeli kardeşlerimizin güvenli bir şekilde evlerine dönmelerini sağlamak gibi birçok haklı sebeple operasyon kararı alan ülkemiz, tarihinden aldığı güçle yine zulme karşı durarak mazlumun ve mağdurun yanında yer aldığını göstermiştir.
Ülkemizin birliği ve bütünlüğü söz konusu olduğunda hiçbir tehditten çekinmeyen ve kahramanlık destanları yazan şanlı ordumuz ve kadim milletimiz, teröristlere ve iş birlikçilerine gereken dersi vermeye kararlılıkla devam edecektir. Düzce Üniversitesi olarak; ülkemizin bekası ve güvenliği için bu askeri operasyonu olmazsa olmaz olarak görüyor ve destekliyor, Mehmetçiğimize şanlı zaferler diliyoruz.”




Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Düzce Şubesi de Barış Pınarı Harekatı dolayıyla bir mesaj yayımladı. Mesajda şu ifadelere yer verildi:
Sınır güvenliğini sağlamak, enerji koridoru adı altında kurulmak istenen terör koridoruna engel olmak, saldırılarını engellemek, terör örgütü PKK/YPG-PYD’nin bölgede kurmaya çalıştığı terör yapılanmasını sona erdirmek. Suriye’nin toprak bütünlüğünü korumak, terörden arınan bölgelere Suriyeli sığınmacıları yerleştirmek, bölgedeki tüm terör örgütlerinin varlığını sona erdirmek için başlattığı ”Barış Pınarı Operasyonu” nu Şehit aileleri ve Gaziler olarak sonuna kadar destekliyoruz.
Silahlı Kuvvetlerimize başarılar dilerken her zaman olduğu gibi yine üstün başarılarla döneceklerine olan inancımız tamdır.
Rabbim yar ve yardımcıları olsun yüreklerinizle ve dualarımızla her zaman yanlarındayız.