19 Eylül Gaziler Günü bugün kutlanıyor. Bu önemli gün dolayısıyla kutlama mesajları yayınlandı. Vali Adnan Yılmaz mesajında şu ifadelere yer verdi: Vatanını canından aziz bilen, bağımsızlığımızın korunması, ülkenin her köşesinde huzur ve güvenliğin sağlanması için hiçbir fedakârlıktan kaçınmayan bir milletin evlatları olarak, gazilerimizin ve şehitlerimizin ailelerinin gururuna ortak oluyor, kederlerini yürekten paylaşıyoruz. 19 Eylül’ün yurdumuzun her yerinde ‘Gaziler Günü’ olarak anılması, gönlümüzde yerleri her zaman farklı olan kahraman şehitlerimize, cesaret timsali gazilerimize karşı vefa borcumuzu bir nebze de olsa sunma imkânı vermiştir.
Gaziler bizim onurumuzdur
19 Eylül ‘Gaziler Günü’ nedeniyle Düzce Belediye Başkanı İsmail Bayram da bir mesaj yayımladı. Bayram, “ Türk tarihinde İslam öncesi ve sonrası şehitlik ve gazilik orunu vardır. Her Türk de bu onurlara kavuşmak için vatanı, milleti, bayrağı, milli marşı, soydaşları ve kutsal değerleri için savaşır. Çünkü milli hasletimizde olan bu duyguların, Türk ulusu ve her bireyi için vazgeçilmez bir anlamı ve önemi vardır. Türk Milleti bunun en güzel örneğini Atatürk’ün önderliğinde verilen "Kurtuluş Savaşı"nda yaşamıştır. "Ya istiklal, ya ölüm!" demiştir. Destanlar yaratan şehit ve gaziler tek tek birer onur abidemizdir. “ dedi.
Şereflerin en yücesi
AK Parti İl Başkanı Metin Kaşıkoğlu yayınladığı Gaziler Günü mesajında,   “Şehitlik ve gazilik, milletimiz için onurların en büyüğü, şereflerin en yücesidir.” Diyerek şu ifadelere yer verdi:“Vatanını canından aziz bilen, bağımsızlığımızın korunması, ülkenin her köşesinde huzur ve güvenliğin sağlanması için hiçbir fedakarlıktan kaçınmayan bir milletin evlatları olarak, Gaziler Günü'nde büyük bir kıvanç yaşıyoruz. Gazilerimizin, taşıdıkları onura yaraşır bir şekilde hayatlarını devam ettirmeleri, hak ettikleri imkan ve şartlara kavuşturulmaları konusunda milletimizin de, devletimizin de gereken duyarlılığı göstermeye devam edeceğine inancım tamdır.
Gaziler mümtaz kişilerdir
MHP İl Başkanı Abdullah Danışmaz da yayınladığı kutlama mesajında gazilerin mümtaz ve müstesna kişiler olduğunu vurgulayarak, hiçbir zaman gönüllerden ve akıllardan çıkmayacaklarını kaydetti
İl Genel Meclisi Başkanı Muzaffet Bülbül ise yayınladığı mesajında, Millete, bayrağa, vatana, toprağa karşı her türlü tuzağı bozarak birlik ve beraberlik içerisinde, huzurla yaşamamızı sağlayan gazilerimizin gününü kutladı.

 

Haber; H. İŞCAN