19 Mayıs 1919 tarihi, Türkiye Cumhuriyeti’nin tarihindeki dönüm noktalarından biri. Atatürk’ün Samsun’a ayak bastığı tarih olan 19 Mayıs aynı zamanda “Gençlik ve Spor Bayramı” olarak kutlanıyor…19 Mayıs Atatürk’ü anma Gençlik ve Spor Bayramı’nın 96. Yıldönümünde tüm yurtta olduğu gibi Düzce’de de hafta boyunca çeşitli etkinlikler düzenlendi. Yine hafta dolayısıyla ilin siyasetçileri ve bürokratları kutlama mesajı yayınladı.

Vali Ali Fidan, mesajında “19 Mayıs 1919, hür ve bağımsız yaşamayı şiar edinmiş Aziz Milletimizin, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının önderliğinde, bütün olumsuzlukları bertaraf ederek, azim ve kararlılıkla başlattığı istiklal mücadelesinin başladığı gündür. Bu tarihi gün, umutların yeniden canlandığı, millet egemenliğine dayalı yeni bir devlet kurma fikrinin yaşama geçirildiği gündür. Bu önemli günün Ulu Önder Atatürk tarafından Türk gençliğine bayram olarak armağan edilmesi de büyük önem ifade etmektedir. Tarih boyunca toplumları ve devletleri ayakta tutan en büyük ve itici güç gençlik olmuştur. Bu nedenle, gençlerimizi kendine güvenen, donanımlı, bilgili, milli ve manevi değerlerine sahip çıkan, demokrasiye inanan, çalışkan ve üretken insanlar olarak yetiştirmek en önemli görevimizdir. Sevgili Gençler; bu cennet vatanın sizlerin omuzlarında daha gelişmiş, daha müreffeh, saygı duyulan bir ülke olarak, hür ve bağımsız bir şekilde sonsuza kadar varlığını sürdüreceğine inanıyoruz.” İfadelerini kullandı.

Yine Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş, Ak Parti il başkanı hikmet Keskin, CHP il Başkanı Müjgan Çakman, Vatan Partisi İl başkanı Fethi Sönmez,  başta gençler olmak üzere bütün vatandaşların 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nı kutladı.

Haber;S.KAŞKIR