Düzce Ticaret ve Sanayi Odası'nın Hastane yolu üzeri Yimpaş yanında bulunan arsasına yeni hizmet binası yapılması planlanıyor. Ancak projesi bile hazır olan bina için finansman noktasında yaşanılan sıkıntı sonucu çalışma başlatılamıyor.
TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu da Düzce TSO'yu ziyareti sırasında bu konuya parmak basarak odanın artık kendine yakışan, modern bir binaya kavuşması ve kısa zamanda temelinin atılması gerektiğini belirtmişti. Bundan yaklaşık 2 yıl önce para ödüllü bir yarışma düzenleyen TSO yönetimi projesini seçmiş ve o dönem çalışmaların çok geçmeden başlayacağı açıklanmıştı.
Projenin hazır olmasına karşın 2 yıldır harekete geçilmemesinin altında ise kaynak bulunamaması yatıyor. Daha önce mevcut binayı satmak isteyen TSO yönetimi, beklenen fiyatın verilmemesi nedeniyle bu karardan vazgeçmişti. 7-8 milyon TL gibi bir rakama mal olması beklenen yeni bina için bankadan kredi çekilmesi de gündeme gelmiş ancak aylık ödemeleri yüksek bulunduğundan bu seçenekten de vazgeçilmişti. Gelinen noktada TSO'nın 2013 yılının şubat ayında seçime gidecek olması çalışmaların yeni yönetime kaldığını gösteriyor.
Düzce'nin önemli bir sivil toplum örgütü olan Düzce Ticaret ve Sanayi Odası'nın daha geniş ve kendine yakışan bir binada hizmet vermesi için şimdi iş yeni yönetimi düşüyor. Düzce'de bunlar olurken Bolu'da ise geçtiğimiz günlerde Bolu Ticaret ve Sanayi Odası'nın yeni hizmet binasının açılışı gerçekleştirildi. Törene TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu'nun yanı sıra Düzce Valisi Adnan Yılmaz da katıldı.

 

Haber; C. ÜSTÜNER