1999 Düzce Depremi sonrası Bayındırlık ve İskan Bakanlığı tarafından inşa edilen Kalıcı Konutlar Bölgesi'nin Çamlıevler Mahallesi sınırları içerisinde bulunan ve bakanlıktan ‘Spor Kompleksi’ yapılması şartıyla satın alınan 20 dönümlük arazi ‘Spor Kompleksi’ tahsisi kaldırılarak imara açıldı.



Koray Aydın’ın başında bulunduğu Bayındırlık ve İskan Bakanlığı’ndan ‘Spor Kompleksi Yapılacak’ denilerek satın alınan arsanın bir süre sonra Düzce’de mobilyacılık sektörü üzerine faaliyet gösteren bir iş adamına ikinci kez satış işlemi yapıldı.



Arsanın ikinci sahibi olan iş adamı tarafından tahsis değişikliği talebi, istifa eden eski Düzce Belediyesi Başkanı Mehmet Keleş döneminde yaklaşık 4 ay önce belediye meclisinde gündeme alındı. Tahsis değişikliği talebi belediye meclisinden geçmesiyle birlikte arsa imara açılmış oldu.



Dönemin bakanlığı tarafından şartlı olarak piyasa değerinin altında bir bedelle satın alınan 20 dönümlük araziye ilişkin tahsis değişikliği, ilgili kanun maddeleri gereği satın alma işleminin iptalini gündeme getirdi.


Haber:Y.SEVER