2017 yılında Düzce önemli isimleri ağırladı, Başbakan referandumda yüzde 81 oy istedi; Düzce eski Belediye Başkanı Mehmet Keleş Rabia heykeli ile ülke gündemine otururken başkanlık görevi, istifası ile sonland; Kılıçdaroğlu Adalet Yürüyüşü’nün 12. gününde Düzce’ye geldi; yıllardır kapatıldı, kapatılacak denilen İstanbul Caddesi bu yıl trafiğe kapatıldı; Bakan Özlü’nün koordinesinde Türkiye’nin hayali yerli otomobil için imzalar bu yıl atıldı… Düzce’de yıl boyunca neler yaşandı? Düzce’de gündeme damga vuran olayları sizler için derledik… İşte bir yılın özeti!

OCAK 2017

1 OCAK: YENİ YIL KATLİAMLA BAŞLADI
İstanbul Ortaköy'deki ünlü eğlence mekanı Reina'ya uzun namlulu silahla ateş açarak içeri giren terörist yeni yılı kutlayanları taradı. Alçak saldırıda 39 kişi hayatını kaybetti, 4'ü ağır 65 kişi yaralandı. Yaklaşık 7 dakika sürdüğü belirtilen saldırının ardından üstünü değiştiren terörist kaçtı. Güvenlik güçleri teröristin yakalanması için geniş çaplı operasyon başlattı.



ŞUBAT 2017

1 ŞUBAT: OTOGAR YIKILIYOR
Düzce depreminin ardından geçici olarak yapılan fakat yeni terminal inşaatının uzun sürmesi nedeniyle 17 yıl hizmet veren geçici eski otogarın yıkım çalışmaları başladı. Madde bağımlıların meskeni haline gelen otogarın yıkımı yazıhanelerin kapı ve camlar ile dubaları söküldü.



MART 2017

10 MART: DÜZCELİLERDEN YÜZDE 81 OY İSTEDİ
Başbakan Binali Yıldırım, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi Halk Oylaması Mitingi için geldiği Düzce'de, vatandaşlara “Bu kutlu yolculukta birlikte yürümeye var mısınız?“ diye seslendi. Şehrin plaka numarası olan 81'i oy oranı olarak istediğini söyleyen Yıldırım, “Düzceliler artık hep baharı yaşayalım.“ dedi. Düzce'ye verdiği stadyum sözünü miting alanında da yineleyen Başbakan Yıldırım, “Özel bir bağım var“ dediği Yığılca’nın yolunu da bitireceklerini kaydetti. Düzceli üreticilerin dört gözle beklediği fındık konusunda ise açıklama yapmadı.



NİSAN 2017

17 NİSAN: DÜZCE’DE REFERANDUMUN ŞİFRELERİ
Anayasa değişikliğine ilişkin halk oylamasında ‘evet’ oylarının en yüksek çıktığı ilçe yüzde 82,7 ile Yığılca olurken, en düşük çıktığı ilçe ise yüzde 60,1 ile Akçakoca oldu.

20 NİSAN: PARK GÖLET MÜHÜRLENDİ!
Düzce Belediyesi mücavir alan sınırları içerisinde yer alan Muncurlu Köyündeki Park Gölet, çalışma ruhsat olmadığı gerekçesiyle zabıta ekipleri tarafından mühürlendi. Muncurlu Köyü eski muhtarı Osman Yaman, mahkeme kararına rağmen ruhsat başvurusuna yanıt alamadıklarını ifade ederek Düzce Belediye Başkan Yardımcısı Ali Güney’in ruhsat karşılığında tesisin yarısını istediğini iddia etti.



HAZİRAN 2017

12 HAZİRAN: KATIRCIOĞLU GÖREVDEN ALINDI
Düzce Belediye Meclisi MHP Grup Başkanvekili Ercan Katırcıoğlu, MHP Merkez İlçe Yönetimi tarafından görevinden alındı. MHP’de Grup Başkanvekilliğine Meclis Üyesi Taner Çakır getirildi. Muhalefetin gür sesi olarak tanınan Katırcıoğlu hakkındaki beklenmedik gelişme birçok soru işaretine neden oldu.

20 HAZİRAN: KAVŞAĞA RABİA HEYKELİ!
Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş, Eski Terminal Kavşağı’na Rabia işaretinden yapılan heykelin 15 Temmuz’da yaşanılan darbe girişimi sonrasında aynı durumun bir daha olmayacağının sembolü olduğunu belirterek, “Cumhurbaşkanımızın özellikle vurgu yaptığı ‘Tek vatan, tek millet, tek devlet, tek bayrak’ vurgusudur” dedi. Keleş, İstanbul Caddesini bayrama kadar kapatmak istediklerini yetişmediği takdirde bayramdan sonraki hafta kesin kapanacağını belirtti.



21 HAZİRAN: RABİA HEYKELİNE BOZKURT BAYRAĞI!
Milliyetçi Hareket Partisi(MHP) ve Ülkü Ocakları üyeleri, Kuyumcuzade Bulvarı kavşağında kurulan Rabia Heykeli'ni protesto etti.



26 HAZİRAN: KILIÇDAROĞLU DÜZCE’DE
Adalet Yürüyüşü'nün 12. günde Bolu’dan yürüyüşe başlayan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaoğlu, Düzce’ye geldi. Düzce etabının ilk gününü Bolu Dağı Varan Tesislerinde tamamlayan Kılıçdaroğlu’na yüzlerce partili eşlik etti. Kılıçdaroğlu için yüksek düzeyde güvenlik önlemi alındığı görüldü. Kılıçdaroğlu'na Eski AK Partili Abdüllatif Şener de eşlik etti.



27 HAZİRAN: ADALET KORTEJİNE PROVOKATİF EYLEM!
Adalet yürüyüşüne katılanların kamp yaptığı Cumhuriyet Mahallesi bağlantı yolu, provokatif bir eyleme sahne oldu. Dorsesindeki hayvan gübresini bağlantı yoluna dökerek bölgeden uzaklaşan kamyon olay yerinden yaklaşık 500 metre sonra terk edilmiş halde bulundu. Kamyon sürücüsü ise kayıplara karıştı.



TEMMUZ 2017

5 TEMMUZ: İSTANBUL CADDESİ TRAFİĞE KAPATILDI
İstanbul Caddesi’nde yeni dönem başladı. 4 Temmuz gecesi saat 24.00 itibariyle trafiğe kapanan cadde nedeniyle trafikte karmaşa yaşanmaması adına trafik polisleri ve zabıta ekipleri tarafından sürücüler alternatif yollara yönlendirildi. Caddenin trafiğe kapanacağı saatte Düzce Belediye Başkan Yardımcısı Murat Caymaz çalışmaları yerinde takip etti. Şehrin en işlek caddesi olması nedeniyle daha önce karşıdan karşıya geçmek için dakikalarca bekleyen yayalar, araç trafiğine takılmadan cadde üzerinde alışverişini yaptı.



7 TEMMUZ: BEYOĞLU HAVASINA 1 MİLYON 185 BİN LİRA!
Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş’in İstanbul Caddesinde Beyoğlu esintisi oluşturma adına caddeye yerleştirdiği dekoratif süs aydınlatma direklerinin belediyeye maliyeti yaklaşık 1 milyon 185 bin lira oldu. İhaleye göre, aydınlatma direğinin bir adedi 8 bin 850 liraya denk geldi.

11 TEMMUZ: KILIÇDAROĞLU'NUN KORUMALARI ÖNCÜ HABER EKİBİNE SALDIRDI
Gümüşova’ya bağlı Selamlar Köyü’nde, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na “Sen vatan hainisin” diyerek saldıran kadını çekmek isteyen Öncü TV haber ekibi, Kılıçdaroğlu’nun koruma polisleri tarafından görüntüleri alınarak darp edildi.



16 TEMMUZ: BİNLERCE DÜZCELİ MEYDANLARI DOLDURDU
Fetullahçı Terör Örgütü’nün 15 Temmuz hain darbe girişiminin birinci yıl dönümünde binlerce Düzceli Milli Birlik ve Beraberlik yürüyüşü yaparak Anıtpark Meydanı’nda Demokrasi Nöbeti tuttu.



AĞUSTOS 2017

10 AĞUSTOS: KILIÇDAROĞLU DÜZCE'DE
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bir dizi ziyaret ve temaslarda bulunmak üzere Düzce’ye geldi. Düzce programında kendisine eşlik CHP’li vekiller ile partinin il yöneticileri liderlerini Kaynaşlı Gişeleri’nde karşıladı.

23 AĞUSTOS: TARİHİ YOL YENİDEN HAYAT BULUYOR!
Öncü Eğitim ve Kültür Vakfı Başkanı Önder Tonyalı’nın talebi ve Düzce Milletvekili Fevai Arslan’ın girişimleri ile gün yüzüne çıkartılması için çalışmaların başladığı tarihi “Dekovil Yolu”nda önemli mesafe kat edildi. Proje için çalışmalara koyulan İl Özel İdaresi Genel Sekreter Yardımcısı Selim Metin, Samandere Şelalesi'nden Orman İşletme'ye kadar uzanan raylı sistemin güzergahını belirledi. Diğer taraftan hayata geçirilmesi ile Düzce’nin tarihine ışık tutacak raylı sistemi, bu kez Düzce eski TSO Başkanları’ndan 83 yaşındaki Ahmet Güney anlattı.



29 AĞUSTOS: BAŞKAN KELEŞ’E ŞOK
Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş’in damadı ve Düzce'de faaliyet gösteren bir plastik firmasının sahibi olan Emre Kurt, Düzce Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında gözaltına alındı. Kurt, dün gece çıkarıldığı nöbetçi mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

EYLÜL 2017

5 EYLÜL: NARKO-TERÖR ÇALIŞTAYI’NA DÜZCE DAMGASI!
Düzce Valiliği’nin öncülüğünde ‘topyekûn mücadele’ hedefiyle yürütülen Bağımlılık Yapıcı Maddeler ile Mücadele Çalışmaları İzmir Narko-Terör Çalıştayı’na damga vurdu. Özellikle gençlerin uyuşturucudan uzak durması için hayata geçirilen yerel projeler, çalıştayda örnek olarak anlatıldı. Ayrıca Düzce’nin bağımlılıkla savaşındaki sahiplenme modeli ulusal basında da geniş yer buldu.



27 EYLÜL: 3 LEZZET DAHA TESCİLLENİYOR
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, sosyal medya hesabından Düzce’ye ait 3 yöresel tadın tescilleneceğini duyurdu.



28 EYLÜL: ‘ACİL’ KODUYLA ANKARA’YA ÇAĞRILDI
Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş, AK Parti Genel Merkezi tarafından acil olarak Ankara’ya çağrıldı. AK Parti’nin son günlerde belediyelere yönelik attığı adımların hemen akabinde dün Ankara’ya giden Başkan Keleş’in konuyla ilgili geniş kapsamlı açıklamayı gelecek hafta başı yapacağı öğrenildi.

EKİM 2017

2 EKİM: BAŞKAN MEHMET KELEŞ İSTİFA ETTİ!
Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş, kamuoyuna yazılı olarak yaptığı açıklama ile istifa ettiğini açıkladı.



6 EKİM: YENİ BAŞKAN DURSUN AY OLDU!
Mehmet Keleş’in istifasıyla boşalan Düzce Belediye Başkanlığı için Düzce Belediye Meclisi'nde yapılan seçimde AK Parti Dursun Ay’ı aday gösterirken, MHP aday çıkarmadı. Ay, seçimin ilk iki turunda, meclis üyelerinin üçte ikisinin oyunu alamadığı için başkan seçilemedi. Bunun üzerine, salt çoğunluğun arandığı üçüncü tura geçildi. Üçüncü turda 31 oy kullanıldı. AK Parti'nin adayı Dursun Ay 22 oy aldı. Bu sonuçla, Düzce Belediye Başkanı Dursun Ay oldu. Düzce Belediyesi’nin yeni Başkanı Ay, açıklamasında “Şeffaf, adil ve hızlı olacağız ” dedi. Ay, düzenlenen törende Düzce Belediyesi Birinci Başkanvekili Salih Keskinli’den başkanlık mührünü alarak, görevine başladı. Dursun Ay, tebrikleri de kabul etti.



9 EKİM: YENİ BAŞKANIN İLK İŞİ O OLDU!
Mehmet Keleş’in istifasının ardından seçimle görevine başlayan Düzce Belediye Başkanı Dursun Ay’ın ilk işi, başkanlık makamının bulunduğu koridordaki yüksek güvenlikli kapıyı kaldırtmak oldu.



12 EKİM: CİNNET GETİREN KOCA DEHŞET SAÇTI!
Düzce’de bir kadın daha cinayete kurban gitti. Eski Bolu Caddesi üzerindeki bir binada Iraklı çift arasında çıkan tartışma kanlı bitti. İddiaya göre; “Gözü dönen koca, karısını boğarak öldürdü. Ardından intihara kalkıştı. Önce bileklerini kesti sonra 3. kattan aşağı atladı.” Ağır yaralanan adam kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.



24 EKİM: AKŞENER PARTİSİNİ AÇIKLADI
Meral Akşener'in önderliğinde kurulan Türk siyasi tarihinin 87.partisinin ismi bugün açıklandı. İyi Parti ismi ile siyaset hayatına başlayan partinin tanıtımı bugün Akşener tarafından yapıldı. Partinin isminin İyi olması ve Akşener'in konuşması sırasında Kayı Boyu bayraklarının salonda bulunması dikkat çekti. Ayrıca partinin 200 kişilik Kurucular Kurulu’nda yer alan isimler ile logusu da belli oldu.

27 EKİM: PEŞ PEŞE İSTİFALAR!
Düzce Belediyesi’nden bugün peş peşe istifa haberleri geldi. İlk olarak Başkan Yardımcısı Ali Güney istifa etti. Güney, istifasına ilişkin yaptığı açıklamada, “Düzce Belediyesi’nde görev aldığım 3,5 sene içinde, yasalar ve yönetmeliklere uygun bir yönetim anlayışı ile çalıştım.” ifadesini kullandı. Ardından Başkan Yardımcısı Kadir Badur, sosyal medya hesabından görevi bıraktığını duyurdu. Her iki ismin belediye meclis üyeliği görevi ise devam ediyor.

27 EKİM: İŞTE YENİ BAŞKAN YARDIMCILARI!
Düzce Belediyesi Başkan Yardımcıları Ali Güney ile Kadir Badur’un istifalarının ardından yerlerine gelen iki isim belli oldu.

30 EKİM: İŞTE YENİ MÜDÜRLER
Düzce Belediyesi'nde değişim rüzgarları esmeye devam ediyor. Şimdi de birim müdürleri için revizyon düğmesine basılıyor. Değişeceği gündeme gelen 7 müdürün yerine telaffuz edilen isimler arasında en dikkat çeken ise İsmail Işıldak... Eski Başkan Keleş'in geçtiğimiz temmuz ayında Mali Hizmetler Müdürü iken uzman kadrosuna aldırdığı İsmail Işıldak'ın Temizlik İşleri Müdürlüğü'ne getirilmesi planlanıyor. Diğer taraftan müdürlük koltuğuna gelecek yeni isimlerin birçoğunun İsmail Bayram'ın çalıştığı isimler olması dikkat çekti.

30 EKİM: KURUMLAR ‘EFTENİ’ İÇİN SIRAYA GİRDİ!
Yıllardır atıl vaziyette duran ancak bir türlü değerlendirilemeyen Gölyaka’nın Hacıyakup Köyü’ndeki Efteni Otel için son aylarda kurumlar sıraya girer oldu. Düzce Üniversitesi’nin sağlık alanında, Düzce Belediyesi’nin ise sosyal tesis olarak kullanmak istediği yatırımı belediye meclis üyeleri ile birlikte inceleyen Belediye Başkanı Dursun Ay, Düzce’nin termal turizm denince akla ilk gelen Afyon ya da Kızılcahamam gibi olabileceğini iddia etti.

31 EKİM: BELEDİYE ŞİRKETLERİNE YENİ YÖNETİM
Düzce Belediyesi’nin tartışmaların odağındaki YEYPAŞ ve İNTAŞ şirketlerinde yapılan olağanüstü genel kurullar ile yeni yönetimleri oluşturuldu. İki şirketin daha önce 9 olan yönetim kurulu sayısı 4’e düşürüldü.

KASIM 2017

2 KASIM: YERLİ OTOMOBİL İÇİN İMZALAR ATILDI
Türkiye’nin otomobili için yola çıkılıyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan çağrıyı yaptı. Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile TOBB koordinasyonunu yürüttü. 5 firma elini taşın altına koydu ve Ortak Girişim Grubu’nu oluşturdu. 60 yıllık rüya için imzalar bugün Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde atıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, yerli otomobili üretecek şirketleri açıkladı. Üretilecek ilk otomobilin bedelini ödemek şartıyla taliplisi olduğunu belirten Erdoğan, 2021 yılında yerli otomobilin satışa çıkmasını beklediğini söyledi.



4 KASIM: 1 MİLYON 25 BİN DOLAR 5 DAKİKADA ÇALINDI
TEM Otoyolu Gümüşova kesiminde bir dinlenme tesisi önündeki park halinde bulunan ve içerisinde 1 milyon 25 bin Dolar değerindeki ziynet eşyası ve döviz olan kurye aracı 5 dakika içerisinde soyuldu. Gümüşova İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri olayla ilgili geniş çaplı soruşturma başlattı.

6 KASIM: YOK BÖYLE MAAŞ!
MHP’li Belediye Meclis Üyesi Ercan Katırcıoğlu Düzce Belediyesinin şirketleri YEYPAŞ ve İNTAŞ’tan inanılması güç miktarda maaş alanları tek tek ifşa etti. Katırcıoğlu her iki şirketin genel müdürlük görevini yürüten Kenan Gökmen’in 23 bin TL, Mehmet Keleş döneminde Basın ve Halkla İlişkiler birimine sorumlu olarak Ankara’dan ithal edilen ve görevine son verilen Gülin Okay’ın 11 bin TL maaş aldığını açıkladı. Belgelerle acı gerçekleri ortaya koyan Katırcıoğlu, Gökmen için ‘Biraz daha gayret gösterse Cumhurbaşkanına yetişecek’ dedi.

7 KASIM TANKER KAHVEHANEYE DALDI!
Kaynaşlı’da hızını alamayan tankerin önüne araçları katarak kahvehanede oturanlara çarpması sonucu 2 kişi öldü, 3 kişi yaralandı. Katliam gibi kaza anı çevredeki bir iş yerinin kamerasına yansıdı.



7 KASIM: İLK KEZ ÖNCÜ TV’YE AÇIKLADI
Düzce’nin hava kirliliğinden kurtarılması hedefiyle yürütülen çalışmalara ilişkin Öncü TV’ye özel röportaj veren Düzce Valisi Zülkif Dağlı, mücadelenin odak noktasını “Doğalgaz gelen yerlerde kömür yaktırılmaması!” olarak özetledi. Doğalgazı Yaygınlaştırma Projesi’nin önemli bir ayağı olan dar gelirli vatandaşlara doğalgaz yardımının vakit kaybetmeden yapılması için Düzce Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’nın kendi kaynaklarıyla işe koyulduklarını vurgulayan Vali Dağlı, “170 hanemize doğalgazı kendi imkanımızla getiriyoruz.” dedi. Ayrıca hava kirliliğinin insan sağlığını tehdit ettiği illerden olan Düzce’de doğalgazın köylere de ulaşabilmesi için gerekli olan mevzuat değişikliğini EPDK Başkanlığı’nın gündemine aldığını açıkladı.



16 KASIM: CNG’Lİ OTOBÜSLER DÜZCE'DE
Düzce Belediyesi tarafından, yolcu taşımacılığında kullanılmak üzere bir süre önce alınan doğalgaz (CNG) yakıt sistemi olan 13 otobüs Düzce'ye ulaştı.



18 KASIM: EFTENİ GÖLÜ İÇİN İMZALAR ATILDI
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü ikinci Abant olacak dediği Düzce Efteni Gölü projesi için son imzaların atıldığını açıkladı.



18 KASIM: BAKAN YILMAZ ELİ DOLU GELDİ!
Bir dizi programa katılmak üzere Düzce'ye gelen Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, müjde üstüne müjde verdi. Düzce'ye kazandırılması kararlaştırılan eğitim yatırımlarını tek tek sıralayan Bakan Yılmaz, "Düzce'nin eğitimle ilgili eksiği kalmayacak" derken, Akçakoca'dan gelen denizcilik lisesi talebinin yerine getirileceğini müjdeledi.



27 KASIM: BAŞKAN AY’DAN FLAŞ AÇIKLAMA
Düzce Belediye Başkanı Dursun Ay, dün akşam partisinin Kasım Ayı İl Danışma Toplantısı’nda yaptığı konuşmasında sürpriz bir açıklamada bulundu. Başkan Ay, yaklaşık 1 yıldır faaliyette olmayan ve artık kullanılmayacağı açıklanan Hecinler’deki Katı Atık Depolama Tesisi’nin yeniden hizmete açılacağını belirterek,“Orada bazı eksiklerimiz var, onları tamamladıktan sonra oraya çöpümüzü dökmek zorundayız.” ifadelerinde bulundu.



28 KASIM: KURUCU İL BAŞKANI OLDU
Artık resmen İyi Parti saflarında... MHP’den istifa eden Ercan Katırcıoğlu İyi Parti’nin Kurucu İl Başkanı oldu.

ARALIK 2017

8 ARALIK: DÜZCE KUDÜS İÇİN TEK YUMRUK OLDU
 Amerika Başkanı Donald Trump’ın Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanımasının ardından Düzce ayağa kalktı. Amerika ve İsrail’e lanet okuyan vatandaşlar “ Müslüman uyuma Kudüs’e sahip çık” sloganları attı.



13 ARALIK: TRAMVAY SEFERE BAŞLADI
Yayalaştırılan İstanbul Caddesi'nde kamuoyunun merakla beklediği tramvay faaliyete başladı. Düzce Belediyesi önünden Askerlik Şubesi'ne kadar hizmet veren tramvay, sefere başladığı ilk gün vatandaşlardan yoğun ilgi gördü. Tramvayda yolculuk eden Düzceliler, düşüncelerini Öncü Haber mikrofonuna paylaştı. Ortak talep; tramvay hattının daha uzun mesafede hizmet vermesi oldu.



22 ARALIK: KOMUTAN FETÖ'DEN GÖZALTINDA
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ)'nün Jandarma Genel Komutanlığı'ndaki mahrem yapılanmasına ilişkin yürüttüğü soruşturma kapsamında Düzce İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Yılmaz Özdemir gözaltına alındı.

23 ARALIK: ÖZLÜ: “BURADA MUHASEBE YAPACAĞIZ”
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, 2018 yılı Düzce İli Yatırım Programı’nı açıklamak ve bir dizi programa katılmak üzere Düzce’ye geldi. Özlü bu kez yapılan yatırımları ve devam eden projeleri kendisi anlatmayarak bir sunum ile anlatılmasını tercih etti. Yapılan sunumda Düzce’ye 2016 ve 2017 yıllarında toplam 1 milyar 262 milyonluk yatırımın yapıldığı belirtildi. Bakanlık görevini teslim almasından bu yana yapılan yatırımların ve devam eden projelerin anlatıldığı toplantıya ilişkin, “Bugün burada bir muhasebe yapacağız” diyen Özlü, Düzce’nin durumunun ölçeğindeki illerden daha iyi olduğunu belirtti ve ekledi: “Düzce Ovası’nı doğalgaz ile buluşturacağız.”



Ö.YILMAZ