Yangınlar başta olmak üzere, trafik kazaları, boğulma vakaları ve arama kurtarma faaliyetleri yürüten Düzce Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekipleri, 2020 yılında da çok sayıda olaya müdahale etti.

Açıklanan 2020 faaliyet raporuna göre Düzce Belediyesi itfaiye ekipleri  İl genelinde 605 yangın, 83 trafik kazası, 5 boğulma vakası, 536 kentsel kurtarma, 27 su tahliyesi, 215 itfaiye olayları olmak üzere toplam 1471 olaya müdahale gerçekleştirdi.

Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü’nün göreve gelmesinin ardından yeni araç ve teçhizatlarla yeniden modernize edilen İtfaiye birimi, Çoban Mevkiindeki yeni yerine taşınmasının ardından, özellikle kent merkezinde yaşanacak olaylara anında müdahale etme imkanı bulunacak.

Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü daha önce yaptığı açıklamalarda, mevcut itfaiye teşkilatının güçlendirilmesinin yanı sıra acil durumlara hızla müdahale edilmesi için şehrin stratejik noktalarından biri olan Çoban Mevkiine inşa edilecek yeni İtfaiye Müdürlüğü binası ile şehir merkezinde yaşanacak olaylara en fazla 7 dakika içinde müdahale edileceğini açıklamıştı.

HABER: Savaş ARI