Öncü Medya Haber Genel Yayın Yönetmeni Sadullah Ünsal’ın haftada 3 gün Düzce gündemine dair çarpıcı yorum ve tespitlerini paylaştığı Yorumluyorum programı 1 yılı devirdi. 2021 yılı içerisinde Düzce’nin ve Düzceli’nin sesi olma gayretiyle pek çok konunun masaya yatırıldığı program, Öncü TV ve 100.2 Radyo Öncü ortak yayınında ilgiyle takip edilirken gündem belirler hale geldi.

Sadullah Ünsal, programın cuma günü ekrana gelen son bölümünde geride kalan 2021 yılını değerlendirdi. Düzce’de değişim rüzgârlarının esmeye başladığını kaydeden Ünsal, “Yaklaşık bir yıl önce Yorumluyorum programına başladığımızda dilimizin döndüğü, gönlümüzün yettiği, aklımızın erdiği kadarıyla Düzce meselelerine değinip bu insanların derdine dert, sözüne söz olmaya çalıştık. Sayın Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü’nün, ‘Düzce’de hiçbir şey eskisi olmayacak’ dediği 31 Mart 2019’dna bugüne kadar geldiğimizde birçok şeyde değişiklikler oldu. Ömrümüzden ömür gitti, yıllarımız bitti ve Düzce’de bir şeyler değişmeye başladı.” dedi.

DÜZCE’DE DEĞİŞİME RAĞMEN DEĞİŞMEYENLER VAR

Düzce’de değişmeyen bir kesim olduğunu ve yeni yılda programa konu olacaklarını belirten Ünsal, “Düzce’de değişmeyen bir şeyler de vardı. En büyük değişmeyen şeylerden biri de yıllardır Düzce’nin merkezinde gerekse de il bazında etkili olan, Düzce’yi yöneten insanların bu etki ve yetki noktasındaki güçleri azaldıkça sıkıntılar büyüdü. Bundan sonraki süreçte de büyüyecek. Buna 2022’de daha geniş bir şekilde yer vereceğiz. Düzce’yi yöneten ve yönetmeye çalışan, yönetemedikleri zaman hangi argümanları kullanan insanlar kimler? Hangi odaklar, hangi cemiyetler? Nerelerde toplanırlar? Neler derler? Onlara bakacağız.” diye konuştu.

BUNLAR DOĞUM SANCISI

Ekonomik bunalımla geçen 2021’in ardından 2022’de dengelerin yerine oturacağını söyleyen Ünsal, “2021’i kısaca değerlendirirsek memlekette, yerelde ve genelde çok büyük sıkıntılar oldu. Çünkü Asya ile Avrupa’nın birleştiği, birçok dinin merkezi olan bu coğrafyada rahat ve huzurlu yaşanması biraz zor. Çünkü bu topraklar kılıç hakkıyla alındı. Ve kılıç hakkıyla alınamayacağını bilen insanlar ekonomik savaşlarla saldırıyorlar. Kendisini dünyanın efendisi sananlar ve onların buradaki uşakları, emek sömürmek için ellerinden geleni yaptı. Ama bunları mutlaka ve mutlaka bir doğum sancısı gibi görüp, nur topu gibi bir oğlumuz olacak. 2022’de birtakım dengelerin ülke çapında değiştiğini göreceğiz.” tespitinde bulundu.

1. OSB GENİŞLEMESİNDEN BİRİLERİ BÜYÜK İMKÂNLAR SAĞLIYOR

OSB’nin birinci sınıf verim tarım arazilerini içine alacak şekilde genişletilmesi planına ver bu plandan nemalananlara da değinen Ünsal, “Yerel bazda da birçok ilklere vakıf olduk. Gündemle, siyasetle, yatırımlar alakalı birçok konuya vakıf olduk. Bu konulardan bir tanesi de şu. Düzce’de biliyorsunuz organize sanayi bölgeleri var. 1. OSB için Düzce’nin en verimli arazileri üzerinde genişleme kararı alındı. Tarımsal alan değerleri sanayiye açtık. Zaman içinde ne olduğunu göreceğiz. Faydalı mı eksik mi? Ama gördüğümüz bir şey var. Buralardan birileri kendilerine çok büyük imkânlar sağladı ve sağlamaya devam ediyor. Son 2 yılda tapu değişimlerine baktığımız zaman burada neden bir şeyler değişiyor, onu 2022’de göreceğiz.” dedi.

ELEŞTİRİLEN KONGRENİN ARKA YÜZÜNDE KİM VAR?

Ünsal, Düzce’nin konuşulurken Düzceliler’in konuşturulmadığı, son günlerin sıcak konusu kongreye dair de şunları kaydetti:

“Bir İktisat ve Kalkınma Kongresi yaptık. İlk defa demekle beraber buna benzer kongreler oldu. Ama İktisat Kongresi’ni iktidarın il başkanı kısa mesajla gördü. Düzce’nin konuşulduğu ama Düzce’nin konuşulduğu, dışarıdan alınan takma ve toplama akılla  gelişen bir kongre vardı. Hayır niyetle olduğuna inanıyoruz. Bunun da mimarı bir gazeteci. Orada çıktı dedi ki, “Biz bunu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanına sunduk. O da bizi sayın belediye başkanına getirdi. Pek de umut etmiyorduk ama biz burada gerçekleştirecek bir zemin hazırladık.’ Hızlı bir şekilde olmuş. Mimarının TSO Başkanı olduğu bir kongreden bahsediyoruz. Bazı isimler mutlaka idare ve irade noktasında her zaman bulunmak isterler.”

MEMLEKETİMİZ YATIRIMLAR DÖNEMİNE GİRDİ

Hizmetlerle beraber eksikliklerle geçen bir yıl olduğunu belirten Ünsal, “Hadiseye şöyle bakalım. 2021 yılında gerek yönetiminde, gerek ticarette gerekse de sanayide Düzce bazında birçok olumlu şeyler yaşadık. Bir tanesi Akçakoca’daki mahmuzların yapılması, Akçakoca OSB’de hızlanma, Çilimli OSB’de nisanda başlayacak hareket. Bakıldığı zaman memleketimiz hızlı bir aktivasyon içinde yatırımlar dönemine girdi. Hakikaten belediyelerimize de çok güzel yatırımlar aldık. Gençlik merkezleri, spor salonları başladı. Ekonominin sıkıntı yaşanan dönemde birçok yatırım ilimize geldi. Bunlar vatandaşın yaşam standardını yükseltmek için atılan adımlar. Bu memlekette bir çivi çakandan Allah razı olsun. Güzel hizmetler de var, eksiklikler de var.” diye konuştu.

ÜLKEYİ ALÇAK SENARYODAN BİR SAMİMİYET KURTARDI

FETÖ’nün 17-25 Aralık operasyonları sırasında bir mütevazı tavra nasıl yenildiğini aktararak Düzce’deki siyasi ve bürokratlara seslenen Ünsal, “Burada en büyük hassasiyet şu. Düzce’de irade ve idarenin başında olan tüm belediye başkanlar, bürokratlar ve diğerlerine şunu anlatmak istiyorum. 17-25 Aralık’ta operasyonlar başladığında bir senaryo kurulmuştu. O zaman Sayın Cumhurbaşkanı bir operasyon olacak. Dönemin MİT Müsteşarı Hakan Fidan gözaltına alınacak. Ameliyattan sonra birisi kara kutu, biri suçlu olarak bir operasyon vardı. Bu operasyonu bir samimiyet ve mütevazılık allak buldu. Küçük bir çocuk, ‘Sayın Başbakanım bize de bir çay içmeye gelmez misiniz?’ dediği anda Sayın Erdoğan tam ameliyata giderken orada o çocuğu hatırlayıp onun evine gitti. 17-25 Aralık2ı iyi hatırlayalım. MİT Müsteşarını özel harekâtçılarla alma cüretine gelen bir nokta. Sayın Cumhurbaşkanı bunları bilmezken o çocuğun önlünü almak için yaptığı ziyaret kurulan oyunu altüst etti. En büyük oyun kurucu Allah.” dedi.

DEVLET KADİFE ELDİVEN İÇİNDEKİ ÇELİK BİLEKTİR

İnsana alçak gönüllü yaklaşmanın mükafatı olduğunu aktaran Ünsal, “Herkesin bir hesabı var. Biz inanç, teslimiyet, samimiyet ve hepsinden önemlisi mütevazı noktada insanımıza yaklaşırsak işte o zaman bunun bir mükâfatı var. Bir öğretmenimiz ‘En büyük külhanbeylik efendiliktir.’ derdi. Peygamber Efendimiz de buyuruyor. Aşırı mütevazılık kibirdendir. Hiçbir şeyin aşırısı olmadan, hırsızlıkla tamahkârlık aynı şey denklemini bilerek tüm idareciler 2022’de ‘Yaradılanı sev, yaradan ötürü’ demeli. İşte bu olunca memlekette her şey daha güzel olacaktır. Kadife eldiven içinde çelik bilek halinde. Çizgi bu.” dedi.

2021’DE BİLMEDEN KIRDIKLARIMIZDAN ÖZÜR DİLİYORUZ

Düzce’nin ve Düzceli’nin gür sesi Öncü Medya Grubu’nun yeni yılda da bu hedef doğrultusunda çalışmalarına devam edeceğinin altını çizen Ünsal, “2022 yılı Düzce’mize, memleketimize, ümmetimize hayırlara vesile olsun. Biz buradan eleştirmeden, gönül kırmadan düzeltmeye ve anlatmaya devam edeceğiz. 2021 yılında kırdıysak özür diliyoruz. Hani ‘Niyeti hayır olanın akıbeti hayır olur.’ Temsilde hata olabilir ama üslupta hata olabilir. Her fani gibi bizim de konuşmalarımızda eksikler hatalar yanlışlar olabilir ve vardır. Öncü Medya ailesi olarak ve Sadullah Ünsal olarak, 2021 yılında bilmeden, istemeden ve farkına varmadan üzdüğümüz, kırdığımız, incittiğimiz varsa herkesten özür diliyoruz. Hakkınızı helal ediniz, bizden yana helal olsun. 2022 yılında da Düzce’nin sesi ve sözü olmaya, milletin derdiyle dertlenip, dertlenmeyene de milletin derdini anlatmaya devam edeceğiz.” cümleleriyle sözlerini tamamladı.

PROGRAMIN TAMAMINI İZLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ