Düzce genelinde görev yapan muhtarların Milletvekillerinden talepleri, Düzce’de yol ve su sorunlarının hala köylerin en önemli gündem maddelerinden biri olduğunu ortaya koydu. Toplantıda taleplerini ileten 21 Muhtardan 10’u yol, 7’si ise içme suyu istedi. 

Muhtarlar Derneği Başkanı Düzce şubesi Aydın Dursun, Milletvekillerine Köylerin sorunları ile ayrı bir dosya sunduklarını, bu dosyanın içeriğindeki konuların kendi fikirleri değil, sorunları bire bir yaşayan muhtarların sorunları olduğunu söyledi. Dursun, 2008 yılının muhtarlar açısından bir kabus yılı olması için her türlü koşulun oluştuğunu dile getirerek, sadece toplantıda konuşanların değil, toplantıya katılamayan, katıldığı halde taleplerini söyleyemeyen Muhtarların da benzer sorunları olduğunu dile getirdi.

 

Muhtarlar Derneği Başkanı Aydın Dursun, bu sorunları kafalarından yazmadıklarını, bir buçuk ay süren çalışma kapsamında muhtarların her birine 2008 yılı için en acil üç sorununu yazmalarını istediklerini belirtti.  2008 yılı Köydes ödeneğinden bahsederken gerginliğini gizleyemeyen Dursun, kimsenin yalan söylemesine gerek olmadığını, bu ödenekle Düzce’de hiçbir şeyin yapılamayacağını ifade etti.

 

Dursun, Düzce’nin bu yıl için Ankara’dan Köydes kapsamında 8,5 Milyon YTL talep ettiğini, bunun dahi sorunları çözmeye yeterli gelmeyeceğini düşünürken, gelen miktarın ilçelere paylaştırılması durumunda kimsenin eline doğru dürüst bir para geçmeyeceğini söyledi.

 

Milletvekillerinin talepleri karşısında gösterdiği tepkiyi de değerlendiren Dursun, yazılı metindeki ifadelerin Milletvekili Celal Erbay tarafından iğneleyici olarak tanımlandığını, kendilerinin vatandaşın sürekli tepkilerine muhatap olduklarını, bu dosyaların bir sitem veya mesaj olmadığını söyledi.

 

Bilindiği gibi Muhtarlar Derneği’nin toplantısında 21 Muhtar sıkıntısını dile getirmişti. Bunlardan Kaledibi, Eski Mengencik, Çınardüzü,  Derdin, İstilli, Muradiye Mengencik ve Dokuzpınar muhtarları içme suyu, Samandere, Asar Köyü, Çamlısu, Güven, Esençam, Güzelbahçe, Yukarı Yahyalar, Derdin, Duraklar köylerinin muhtarları ise değişik yol sorunlarını dile getirmişlerdi.