8 Mahalle ve 43 köy muhtarının üyesi olduğu Akçakoca Muhtarlar Derneği yönetimindeki 8 muhtar, 23 yıldır bitmek bilmeyen Akçakoca – Melenağzı yolu için tepkilerini Edilli Sapağı'nda düzenledikleri basın toplantısında dile getirdi.
23 yıldır yapılması beklenen yol güzergahı üzerindeki köylerin muhtarları bir araya gelerek, Düzceli siyasileri, yerel yöneticileri ve karayollarını göreve davet etti.  Melenağzı, Nazımbey, Hasançavuş, Uğurlu, Yenice, Hemşin, Paşalar ve Küpler köylerinin muhtarlarının katıldığı basın açıklamasında yol yapım çalışmalarında beklenen ciddiyet gösterilmediği takdirde muhtarların köy halkıyla birlikte yol kapatma eylemleri düzenleyeceklerine vurgu yapıldı. Muhtarlar ayrıca, konuyla ilgili çözümü yerelde bulamadıkları takdirde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a 23 yıllık sorunu ileteceklerinin sinyallerini de verdi.
Açıklamada, " Bir cenazemiz olduğunda tüm yol kapanıyor ve ulaşım sağlanamıyor. Yağmurlu ve karlı kış aylarında tamamen ilçeyle iletişimimiz kesiliyor. Bu yol neden bitmiyor anlamış değiliz. Biz bu konuda Cumhurbaşkanımıza kadar gideceğiz" ifadeleri paylaşıldı.