Türkiye Büyük Milet Meclisi’nde Düzce’nin ve Düzceliler’in sesi olmaya devam eden MHP Düzce Milletvekili Ümit Yılmaz’ın gündeminde bu kez Düzce ve ilçelerindeki yol problemleri vardı. TBMM’nin dünkü oturumunda söz alan Yılmaz, Düzce genelindeki yol problemlerini bir bir sıraladı.

“YAPTIĞIMIZ KONUŞMALAR KARŞILIK BULMADI”

24 Haziran 2019 seçimlerinden bu yana geçen 2.5 yıllık süre zarfında Düzce ve ilçelerinde yaşanan yol problemleriyle alakalı “maalesef” diyerek bir arpa boyu yol alınamadığını belirten Yılmaz, “2 buçuk yıllık zaman zarfında gerek meclis kürsüsünden gerekse bakanlık nezdinde yaptığımız konuşmalar maalesef karşılık bulmamıştır.” dedi.

Kuzey Batı Çevre Yolu’nun yapılması gerektiğinin altını çizen Yılmaz, “Akçakoca –Kocaali karayolunun Melenağzı Köprüsü’nden Akçakoca’ya kadar olan kısmında herhangi bir çalışma yoktur.” diyerek çalışmaların yavaş ilerlemesine tepki gösterdi.

“YIĞILCA YOLU BU HIZLA ANCAK 2030’DA BİTER”

Yapımı yılan hikayesine dönen Yığılca-Düzce karayoluyla ilgili de konuşan Yılmaz, “Yığılca-Düzce arasından yapımı 8 yıldır devam eden 20 kilometrelik yolun daha yüzde 60’ı yapılmıştır. Bu hızda giderse yol ancak 2030 yılında bitecek gibi görünmektedir.” ifadelerini kullandı.

“ARTIK DÜZCE’NİN YOL PROBLEMİNİ ÇÖZÜN”

Düzceli sürücüleri zaman zaman çileden çıkaran D-100 Karayolu üzerinde bulunan kavşaklardaki trafik yoğunluğuna ve oluşan uzun araç kuyruklarına da dikkat çeken Vekil Yılmaz, “Sayın Ulaştırma Bakanı’na buradan seslenmek istiyorum. Artık Düzce’nin yol problemini çözün.” diyerek Bakan Karaismailoğlu’na çağrı yaptı.

HABER: Mehmet GÜNESEN