İçişleri Bakanlığı'nın geçtiğimiz hafta Muharrem Tozan'ı Düzce İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği görevinden almasının ardından koltuğa asaleten yapılacak atama merakla beklenirken, AK Parti ve muhtarlar cephesinde önemli bir gelişme yaşandı. 

250 muhtar Metin'i istiyor
İl Özel İdaresi Genel Sekreter Yardımcısı Selim Metin'i genel sekreterlik koltuğunda görmek isteyen 250 köyün muhtarı kendi aralarında yaptıkları görüşmeler sonucunda imza toplama kararı aldı. Bu doğrultuda Düzce'deki toplam 279 köy muhtarından 250'si yeni genel sekreterin Selim Metin olması için kendi aralarında imza topladı. 

Keskin muhtarları dinledi
Topladıkları imzaları AK Parti Düzce İl Başkanı Hikmet Keskin'e ulaştıran ve ilgili makama iletilmesini isteyen muhtarlar, Keskin'e Genel Sekreter Yardımcısı Selim Metin ile ilgili olumlu düşüncelerini de aktardı. Köylere hizmet noktasında önemli bir makam olan genel sekreterlikle muhtarların uyum içerisinde bir çalışma yürütmesi gerektiğinin altını çizen muhtarlar, diyalog aşamasında yaşanan sıkıntıların çalışmaları aksattığı üzerinde durdu. 

AK Parti ilçe teşkilatları da Metin için imza topladı
Muhtarların yanı sıra AK Parti'nin tüm ilçe teşkilatları da koltuğa oturacak yeni ismin Selim Metin olması yönündeki taleplerini İl Başkanlığı'na iletti. AK Parti İlçe Başkanları, tüm yönetim kurulu üyeleri olarak attıkları imzaları İl Başkanı Keskin'e sundu. 

İmzalar Vali Dağlı'ya sunuldu
Muhtarların ve teşkilatların taleplerini dinleyen AK Parti İl Başkanı Keskin de imzaların Düzce Valisi Zülkif Dağlı'ya ulaştırılması yönündeki istekleri yerine getirdi. Keskin, AK Parti İlçe Teşkilatları ile muhtarların ortak talebini dün (14 Aralık) Vali Dağlı'ya sundu. Vali Zülkif Dağlı'nın önüne gelen imzaların ardından şimdi gözler, talebin iletileceği İçişleri Bakanlığı'nın vereceği karara çevrildi.

Uzun süredir Özel İdare'de hizmet veriyor
Öte yandan Düzce İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği görevine asli atama yapılana kadar Gümüşova Kaymakamı İsmail Sündük vekalet ederken, 250 köy muhtarı ile AK Parti teşkilatlarının genel sekreter olması için bastırdığı Selim Metin, 2009 yılından bu yana Düzce İl Özel İdaresi Genel Sekreter Yardımcılığı görevini yürütüyor.