Öncü TV ve Öncü Radyo canlı yayınıyla pazartesi, çarşamba ve cuma günleri izleyiciyle buluşan ‘Yorumlu-yorum’ programında Öncü Medya Haber Genel Yayın Yönetmeni Sadullah Ünsal, Düzceliler’in beklediği müjdeyi verdi. Düzce’nin ilk yerel televizyonu olan Öncü TV’nin uydu yayını için çalışmalara başlandığını duyuran Ünsal, 2021 yılı sonunu işaret etti.

Öncü TV’nin 27 yıl önce Türkiye’nin ilklerinden ve Düzce’nin ilk yerel televizyonu olarak yayın hayatına başladığını hatırlatan Ünsal, “Başta Sayın Önder Tonyalı olmak üzere o günden bu güne kadar emek veren tüm arkadaşlarımıza ve bu vizyonu ve medya grubunu bu seviyeye getiren tüm Düzceliler’e teşekkür ediyoruz” dedi.

“KİMSEYİ MEMNUN ETME DERDİNDE DEĞİLİZ”

Öncü’nün medyadaki, varlığının kimseyi memnun etmek üzerine kurulu olmadığını belirten Ünsal, “Medya sektörün herkesi memnun edemeyen kimseyi memnun edemez gibi. Biz kimseyi memnun etme pozisyonunda olan bir kurum değiliz. Medya da zaten kimseyi memnun edemez. Öncü Medya’yı bundan 2 yıl önce gazete, radyo ve televizyonuyla birlikte Süleyman Can Türkseven ile Önder Tonyalı’nın imzaladığı bir mutabakatla devraldık. 2 yıl sonra da Türkseven ailesinin dördüncü kuşağından Aleyna Mübarek Türkeseven ile beraber yolumuza devam ediyoruz” diye konuştu.

‘ÖNCÜ TÜRK’ İLE BU YIL UYDUYA ÇIKIYORUZ

Yaptığı işler ve habercilik anlayışıyla ilklerin öncüsü olan Öncü Medya Grubu'nun bir ilke daha imza atacağını müjdeleyen Ünsal, “Öncü Medya bundan böyle halk tarafından da çok büyük beklentilerin içine girdi. Uyduya çıkarsa Türkseven ailesinin elinde çıkar. Uyduya Türkseven ailesi çıkarır. Sürekli yorumlarda buyurduğunuz gibi sizin takdirinizde ‘uyduya çıkın’ diyordu. İnşallah 27. Yılının sonunda Allah nasip ederse 2021 yılının sonunda ‘Öncü Türk’ adıyla Öncü Radyo ve Televizyonu’nun yalnızca Düzceliler karasal yayından ve internetten değil Türkiye’nin ve dünyanın her tarafından izlenecek üzere çalışmalara başladık. Niyet hayır ve akıbet hayır diyoruz. Biz mücadeleye başlayalım. Başlamak başarmanın yarısıdır. İnanarak başladık” dedi.

“BİZ İNSANLARIMIZLA AYNI DUYGULARI PAYLAŞIYORUZ”

“İnşallah önümüzdeki yıl 28 yılımızı inşallah olağanüstü bir gelişme olmazsa uydudan size sesleneceğiz” diyen Ünsal müjdeli haberin detaylarını şu sözlerle açıkladı:

“ Türkiye’nin ve dünyanın her yerindeki yaklaşık bir buçuk milyon Düzcelinin ‘Öncü Türk’ diye bir kanalı olacak. Öncü Türk’te ulusalda, bölgede ve yerelde insanların gönlüne en güzel şekilde hitap ederek yayınları, haberleri ve programları bulabileceksiniz. Hani derler ya, aynı dili konuşanlar değil aynı duyguyu paylaşanlar daha iyi anlaşırlarmış. Biz insanlarımızla aynı duyguları paylaştığımızı ve de aynı dili konuştuğumuzu sanıyoruz”

“VATANDAŞIN AKTARDIĞI SORUNU İLGİLİLERE İLETİR ÇÖZÜM BEKLERİZ”

Öncü Medya Grubu’nun yayın çizgisine dair de önemli detaylar paylaşan Ünsal, “Ölçümüzde mümkün mertebe devlet ile millet arasında bir kavgadan ve rekabette ziyade muhabbeti arttırmak gibi bir çizgimiz var. Öncü Medya Grubu’nun hepsinden önce tarzında şu var. Bazen insanlar bizi herhangi bir haber konusu ile ilgili ararlar. Derler ki “Şu kurumda şöyle bir durum var. Eksik var, suiistimal var…” Biz bunu hemen haberleştirmeyiz. Önce ilgili kurumun yetkilisini, devletin valisini müdürünü ararız. Durumu aktarırız. Onlar da gerekli değerlendirmeyi yaparlar. Mesele çözüldüyse karşı tarafa sorarız. Düzelmediyse haber yaparız. Amaç ne ki zaten? Önemli olan davul zurna ile mi gitmek yoksa sivrisinek sazla mı gitmek? Önemli olan burada eksiğin ve yanlışın düzeltilmesi değil mi?” diye sordu.

“HABER MERKEZİMİZE GELEN TÜM İHBARLAR TİTİZLİKLE DEĞERLENDİRİLİYOR”

Öncü’nün habercilik anlayışına gelen eleştirilen değerli olduğunu belirten Ünsal, “Bu yüzden eleştirilere maruz kalıyoruz. Şundan emin olun ki Öncü Haber Merkezi’ne gelen hiçbir haber, hiçbir konu duyarsız değil en duyarlı ve en hassa şekilde değerlendiriliyor. Gerek Whatsapp İhbar Hattı’ndan gerekse de diğer telefonlarımızda verdiğiniz bilgi ve ihbarların ardından muhatabımızı arayıp devlet size ulaşmak istiyor diyoruz. Telefonunuzu istiyorlar, verelim mi deriz karşı tarafa. Eğer rızası varsa veririz. Diğer türlü mahkemede bile bizden olağanüstü bil hal, terör ve devletin güvenliği söz konusu olmadığı sürece bizden mahkemede bile bu insanların bilgilerini ve telefonlarını vermiyoruz.

“SORUMLULUĞUMUZ HEM BU DÜNYADA HEM ÖTEKİ DÜNYADA FAZLA”

Önemli olan şu. Bu memlekette yaşıyoruz. Bu dünyada misafiriz ve bu mülkte kiracıyız. Hepimiz kiracıyız. Yarın öleceğiz. Mümkün oldukça insani, İslami ve vicdani değerlere muhalif olmadan bunlarla örtüşecek şekilde, yapabildiğimiz kadar mümkün mertebede dünyada yapılanın ve yazılanın ahirette hesabını inanarak hareket ediyoruz. Bir de şu konu var. Biz herkesin dünyasında, yaşadığında doğrusuyla ve yanlışıyla bir hesabını vereceği bir makam var. ‘Ene’ duygusundan ziyade bir çiftçiye, bir esnafa veya herhangi başka işe mensup birine sorulduğu gibi sorulmayacağını da biliyoruz bize. Onlara o imkan verilmedi” diyerek Öncü ve çalışanlarının Düzce’deki sorumluluğuna dikkat çekti.

“ELEŞTİRİLERE KÜSMÜYORUZ, KIZMIYORUZ”

Ünsal sözlerine şöyle devam etti:

“Hz Ömer bir yevmiyeci tutmuş. ‘Ya Ömer bugün Allah için ne yaptın?’ diye sordururmuş. Biz bize yapılan eleştirilerde gerek haberlerin altına gerekse de sosyal medyada size hiç darılmıyoruz, küsmüyoruz, darılmıyoruz. Hatamız da olabilir, eksiğimiz de. Ama doğrumuz şu: milletin, devletin ve insanlığın hizmetinde olmak. Bizim birinci amacımız faydalı olmak. Televizyonumuzla, gazetemizle bunları araç olarak görüp hak adına hizmet etmek.

Mehmet Akif’in bir sözü var: Çiğnerim, çiğnenirim. Hakkı tutar kaldırırım. İnşallah biz de çiğnemeyelim de çiğnenelim. Milletin duygusunu, derdini, efkârını, mutluluğunu şu ekranlara yansıtalım.”

HABER: Mehmet GÜNESEN