29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, Düzce'de bir dizi etkinlikle kutlanırken, Düzce Doğa Okulları’nda Cumhuriyet’in 93. yıl dönümü için özel olarak bir program hazırladı. Özel Düzce Doğa İlkokulu öğrencileri ve öğretmenleri tarafından hazırlanan, Düzce ve Bolu Doğa Okulları Kurucusu Önder Tonyalı ve çok sayıda velinin katılımıyla gerçekleşen 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve Cumhuriyetin kurulmasında emeği geçen tüm şehitlerimiz anısına saygı duruşu ve ardından İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.




Egemen Konferans Salonu'nda düzenlenen etkinlikte, 2/B Sınıf Öğretmeni Hülya Eroğlu, Cumhuriyeti'nin nasıl ilan edildiğini anlatan bir konuşma yaptı. Eroğlu, günün anlam ve önemini belirten konuşmasında şu ifadelere yer verdi: "Cumhuriyet, yurttaşların seçme ve seçilme hakkının olduğu bir yönetimdir. Ulus temsilcilerinin kabul ettiği yasalarla ülkenin yönetilmesidir. Cumhuriyet yönetiminde söz ulusundur. Cumhuriyet'i korumak, kollamak, yaşatmak her yurttaşın görevidir.Cumhuriyet, Türk milletine bırakılmış en büyük miras ve vazgeçilmez en büyük değerdir. Çanakkale'de akan kanlar, Sarıkamış'ta solan canlar, Kurtuluş Savaşında destan yazan kahramanlar sayesinde bu günlere gelinmiştir."
2/B Sınıf Öğretmeni Hülya Eroğlu'nun konuşmasının ardından 4/B Sınıfından Bilge Deniz Şimşek, Cumhuriyetin önemini anlatan bir konuşma yaptı. Ardından 4/A Sınıfından Efe Demircan, okuduğu "Cumhuriyet" adlı şiirle salondan büyük alkış aldı. 


Cumhuriyet Bayramı Satranç Turnuvası'nda dereceye giren 'Doğa Harikaları'na madalyaları takdim edildi. Cumhuriyet Bayramı Satranç Turnuvasında birinci olan Efe Berk Yılmaz, ikinci olan Atilla Öztürk ve üçüncü olan Yiğit Özsoy madalyalarını Düzce Doğa Okulları İlkokul Müdür Yardımcısı İlyas Karaduman'dan aldı. Etkinlikte Beden Eğitimi Öğretmeni Sinem Öney'in hazırladığı vals gösterisi coşkuyla izlendi.

Madalya takdiminin ardından 2/A ve 2/B sınıfı öğrencileri tarafından hazırlanan Cumhuriyet Oratoryosu beğeniyle izlendi. Düzce Doğa Anaokulu ve İlkokulu öğrencileri tarafından hazırlanan dans gösterisi ise çocuklarını izlemeye gelen anne-babalar tarafından büyük alkış aldı.


Müzik Öğretmeni Volkan Özenir tarafından oluşturulan müzik korosu sahne aldı. Doğa Harikaları, Cumhuriyetimizin 93. yıl dönümü dolayısıyla hazırladıkları etkinliği 10. Yıl Marşını okuyarak sonlandırdı.

Öte yandan Egemen Konferans Salonu'nda düzenlenen etkinliğin yanı sıra, Düzce Doğa Anaokulu Minikleri, 29 Ekim'i içinde bulunduran hafta boyunca derslerinde 'Cumhuriyet' temasını işledi ve sınıflarını Türk Bayraklı balonlarla süsleyerek hafta boyunca bir dizi etkinlik gerçekleştirdi.