29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 94. Yılı kutlamaları kapsamında, Atatürk Anıtı’na çelenk koyma töreni düzenlendi.

Törene AK Parti Düzce Milletvekili Ayşe Keşir, Düzce Valisi Zülkif Dağlı, Düzce Belediye Başkanı Dursun Ay, Düzce Cumhuriyet Başsavcısı Savaş Düzgün, Düzce Baro Başkanı Avukat Azade Ay, siyasi parti temsilcileri, daire müdürleri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, polis ve askeri erkan, gaziler, öğrenciler ile vatandaşlar katıldı.









Tören öncesi AK Parti Düzce Milletvekili Ayşe Keşir, Düzce Valisi Zülkif Dağlı ve Belediye Başkanı Dursun Ay katılımcılarla selamlaştı.





Belediye Başkanı yeni yardımcıları ile törende
Belediye Başkanı Ay törene yeni Belediye Başkan Yardımcılar Elif Sezer Cebar ve Özgür sağlam ile katıldı.

Özdemir yeni üniformasıyla katıldı
Düzce İl Jandarma Alay Komutanı Albay Yılmaz Özdemir yeni üniformasıyla törende yer aldı. Özdemir’in yeni üniforması Vali Dağlı’nın dikkatinde kaçmadı. Dağlı, Özdemir’e “Hayırlı olsun. Üniformanız çok güzelmiş.” dedi.



Vali Dağlı ve Belediye Başkanı Dursun Ay ile Baro Başkanı Azade Ay’ın anıta çelenk koymasıyla başladı. Protokol üyelerinin ardından siyasi partilerin il başkanları ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri anıta çelenk sundu.

Bir dakikalık saygı duruşunun akabinde Düzce Belediyesi Bandosu eşliğinde İstiklal Marşı'nın okunmasıyla tören sona erdi.

Kutlama programı yarın devam edecek
Kutlama programı, 29 Ekim Pazar günü gerçekleşecek etkinliklerle devam edecek. Vali Zülkif Dağlı'nın yarın saat 09.30'da valilik makamında tebrikleri kabul etmesinin ardından protokol, bir kez daha Anıtpark'ta buluşacak. Burada saat 10.00'da başlayacak törende, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunması sonrasında Düzce Valisi Zülkif Dağlı kürsüye gelerek, günün anlam ve önemine ilişkin bir konuşma yapacak. Şiirler okunmasının ardından program, tören geçişi ile son bulacak. Hava durumunun elverişsiz olması durumunda kutlama programı aynı gün aynı saatte 18 Temmuz Kapalı Spor Salonu'nda yapılacak.

Haber:Y.SEVER