İslam aleminin rahmet ve bereket ayı olarak coşkuyla karşıladığı, 29 gün süren ve nefis terbiyesine dayanan oruç ibadetinin ardından Ramazan ayının sone erişi yine İslam alemi için sevgi, dayanışma ve yardımlaşma anlamına gelen Ramazan Bayramı ile kutlanacak.

Bayram bir sevinç ve neşe günüdür. Yüce duyguların coştuğu, sevgi ve saygı, hislerinin mü'minler arasında alabildiğine canlandığı güzel günlerden biridir. O günde yardımlaşma ve kaynaşma son sınırına varır.

Bayram insanları kaynaştırıp biraraya getiren en güzel vesilelerden biridir. Öyle ki, bayramda şahlanan yardımlaşma ve hediyeleşme ruhu yalnızca hayatta olanlara bağlı kalmaz, dünyadan gidip kabirlerinde bir Fatiha bekleyenlere kadar uzanır. Onların bu dileğini yerine getirmek için mü'minler bayramda kabirleri ziyaret ederler; ruhlarına Kur'an'lar, Fatihalar ve dualar okuyarak onları da sevindirirler.

Ramazan Bayramı'nda Düzce'deki siyasi partiler, bazı kamu kurum ve kuruluşları ile sivil toplum kuruluşları da bayramlaşma programları düzenledi. Düzce Valiliği bayramlaşma programı bayramın ilk günü saat 14.00'da Camlı Köşk'te, Düzce Belediyesi'nin bayramlaşma programı yine birinci gün saat 13.00'da belediye başkanlık makamında, Ak Parti'nin bayramlaşma programı bayramın birinci günü saat 15.00'da parti binasında, Milliyetçi Hareket Partisi'nin bayramlaşma programı ikinci gün saat 12.30'da parti binasında, Demokrat Parti'nin bayramlaşma programı ikinci gün saat 11.00'da, DESOB'un bayramlaşma programı yine aynı saat 14.00'da birlik binasında yapılacak.