Düzce'nin Akçakoca, Yığılca, Kaynaşlı, Beyköy, Merkez ilçelerinden gelen talepler doğrultusunda 8 ekip ile çalışmaların sürdüğü bilgisi paylaşıldı. 80 az hasarlı, 6 hasarsız ve 3 acil yıkılacak bina olduğu belirtildi.

105 BİN TAVUK, 21 BİN DÖNÜM TARIM ARAZİSİ TELEF OLDU

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun yaptığı açıklamaya göre; Düzce’de 21 bin dönüm tarım arazisi sel nedeniyle zarar gördü, 5 kümes hasar gördü, 105 bin tavuk telef oldu. Öte yandan 100 ün üzerinde büyük baş hayvanın da sular altında kaldığı belirtildi.

ZARARLAR KARŞILANACAK

Şehrimizde, bakanlıklar düzeyinde gerçekleşen ziyaretlerde havadan ve karadan yapılan incelemeler doğrultusunda hasarın büyüklüğüne vurgu yapılarak, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla selde zarar gören tarım arazileri ve diğer unsurlarda oluşan hasarların karşılanacağı yönünde açıklama yapıldı.

“Devlet bütün imkânları ve gücüyle Düzce halkının yanındadır”

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi; “Öncelikle Düzce’de ki vatandaşlarımıza büyük geçmiş olsun diyorum. Devlet bütün imkânları ve gücüyle Düzce halkının yanındadır. Herkes müsterih olsun, Sayın Cumhurbaşkanımızın bizzat talimatıyla afetin başladığı ilk anlardan itibaren sahadayız.

Sayın Cumhurbaşkanımızın sizlere çok selamı var. Geçmiş olsun dileklerini ileterek bölgede oluşan bütün hasarların giderilmesi ve karşılanması için ne gerekiyorsa yapılsın talimatı üzerine buradayız. Devlet vatandaşın yanındadır, içiniz rahat olsun. Bütün zararlar karşılanacak…”