Hayvancılık Desteklemeleri Hakkında Uygulama Esasları Tebliği kapsamında 2016 yılı 3. ve son dönem buzağı destekleme başvuruları başladı. İl ve İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlükleri’nce yürütülen müracaatlar, 1 Haziran 2017 tarihinde sona erecek. Konuya ilişkin Düzce İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nden yapılan yazılı açıklamada, destekleme şartları ve başvuru detayları şöyle açıklandı: “Desteklemeden yararlanmak için buzağıların, 2016 yılı içerisinde doğmuş olması, küpelenerek TÜRKVET ve E-Islah'a sistemlerine kaydedilmiş olması, doğduğu işletmede canlı olarak 4 ayı tamamlamış olması ve programlı aşılarının (Şap, Brusella ve Sığırların Nodüler Ekzantemi aşıları) tamamlanmış olması gerekiyor.

Başvuru şekli
İşletmesi soy kütüğüne kayıtlı yetiştiriciler; Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği aracılığıyla, ön soy kütüğüne kayıtlı olanlar ise; şahsen veya üyesi olduğu yetiştirici/ üretici örgütleri aracılığıyla İl/ İlçe Müdürlüklerine dilekçe ile başvuru yapabileceklerdir. Yetiştiricilerin herhangi bir dönemde yapacağı başvuru daha önceki dönemde destek almamış tüm buzağılar için geçerli olacaktır.”

“İl genelinde 2 milyon 929 bin TL’nin ödenecek”
Açıklamada, Düzce İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Harun Kabaoğlu’nun da, 2. dönem buzağı desteklemeleri kapsamında il genelinde 2 milyon 929 bin TL’nin ödeneceğini belirterek, şu anda ödemelerin T.C. kimlik numarasına göre devam ettiğini ve 14 Nisan 2017 tarihinde tamamlanacağını aktardı. Ayrıca tüm hayvancılık desteklemeleri konusunda daha ayrıntılı bilgi almak isteyen üreticilerin ise İl / İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlükleri’ne başvurabileceğini hatırlattı.