İçişleri Bakanlığınca hazırlanan kararnameyle 616 mülki idare amirinin görev yeri değiştirildi. Kaymakam ve vali yardımcılarının görev yerlerinin değiştirilmesine ilişkin Mülki İdare Amirleri Atama ve Yer Değiştirmesi Kararnamesi, Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı. Kararname ile 396 ilçe kaymakamı ile 106 vali yardımcısının yeri değiştirilirken, 75 kaymakam ve vali yardımcısı il hukuk müşaviri olarak görevlendirildi. Ayrıca 30 kaymakam ve vali yardımcısı bakanlık merkez birimlerinde görevlendirildi, 9 mülki idare amiri de diğer görevlere atandı.

3 ilçenin kaymakamı değişti, biri asaleten atandı
Nüfus ve Vatandaşlık işleri Genel Müdürlüğü Şube Müdürü Adem Keleş Gölyaka Kaymakamlığına, Pınarhisar Kaymakamı Cemal Demiryürek Kaynaşlı Kaymakamlığına, Havran Kaymakamı Yasin Öztürk Akçakoca Kaymakamlığına atanırken Konya Valiliği Kaymakam Adayı olan ve 8 aydır Çilimli Kaymakamlığına vekaleten bakan Mahmut Şener göreve asaleten atandı.

2 vali yardımcısı değişti
Düzce Vali Yardımcısı Selda Dural, Ankara Yenimahalle Kaymakamlığına, Salih Karabulut Erenler Kaymakamlığına atanırken Ürgüp Kaymakamı iken geçici görevle Düzce Vali Yardımcılığına getirilen Vali Yardımcısı Alper Balcı Kocaali Kaymakamı oldu.  Uşak Vali Yardımcılığına atama hükmü iptal edilen Turgut Serimer Düzce Vali Yardımcılığına, Diyarbakır Vali Yardımcısı Mehmet Demir, Düzce Valiliği Hukuk Müşavirliğine getirildi.

FETÖ’den gözaltına alınan Kaynaşlı Kaymakamı Hukuk Müşaviri oldu
Akçakoca Kaymakamı Mehmet Özer, İller İdaresi Genel Müdürlüğü Daire Başkanlığına, FETÖ/PDY Soruşturması kapsamında gözaltına alınan Kaynaşlı eski Kaymakamı Şenol Koca Kırklareli Valiliği Hukuk Müşavirliğine atandı.