Vali Ali İhsan Su, “Yüce milletimizin istiklal ve hürriyet uğruna gösterdiği azim, kararlılık ve fedakârlığın tüm dünyaya ilan edildiği büyük zaferin 92. yılını coşkuyla kutluyoruz.” ifadeleriyla başladığı mesajını şöyle sürdürdü: “19 Mayıs 1919 da başlayan bağımsızlık mücadelesi milletimizin birlik, beraberliği, azim ve gayreti, fedakarlık ve cesareti ile tüm mazlum milletlere örnek teşkil edecek şekilde 30 Ağustos 1922 de muhteşem bir zaferle taçlanmış ve tarihe altın harflerle yazılmıştır. Bu büyük zaferden aldığımız güçle bizlerde bize emanet edilen vatanımızı çağdaş uygarlık seviyesinin üstüne çıkarmak için var gücümüzle çalışacağız. Bu duygularla başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi saygı ve minnetle anıyor, Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarının ve Düzceli vatandaşlarımızın Zafer Bayramını kutluyorum.”

 


Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş


Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş ise 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla yayınladığı mesajında “92 yıl önce kazandığımız zaferimizin bayramla taçlandırıldığı bu günde, yalnızca 30 Ağustos’u değil, 10 Ağustos gününü de kutluyoruz. Aziz Türk milletimiz, birlik ve beraberliğimizi yıkmaya tevessül eden her türlü girişime, bundan 92 yıl önce nasıl cevabını vermiş, İstiklal mücadelesinden alnı ak bir şekilde nasıl çıkmışsa, 92 yıl sonra da birlik beraberliğimize, ülkemizin yükselen çıtasına göz dikenlere 10 Ağustos sabahı aynı şekilde cevap vermiştir. Cumhuriyetimizi, birlik ve beraberlikle, bin yıldan bu yana sürdürdüğümüz kardeşlik ruhu içinde daha da yüceltmek, daha da güçlendirmek amacıyla “Hep Birlikte Yeni Türkiye” sloganıyla 2023’e doğru emin adımlarla ilerliyoruz. Bu süreçte bizden desteğini esirgemeyen aziz Türk milletimizden Allah razı olsun. 30 Ağustos Zaferi’nin 92. yılında, bizlere güçlü bir Türkiye inşa etmek için sağlam temeller oluşturan başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere İstiklal mücadelemizin bütün kahramanlarını rahmet, saygı ve şükranla anıyor, Düzceli hemşerilerimin ve Türk milletinin 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı kutluyorum.” ifadelerini kullandı.

 



AK Parti Düzce Milletvekili Fevai Arslan


AK Parti Düzce Milletvekili Fevai Arslan 30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle yayınladığı mesajında şu ifadelere yer verdi. “Vatanımızın birliği ve milletimizin bağımsızlığı uğruna verilen mücadelenin kazanıldığı bu anlamlı zaferin 92. yıldönümünde, içinde yaşadığımız çağdaş ve modern Türkiye’nin temellerini atan başta Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, kanları ile bu toprakları vatan yapan aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi, rahmet, minnet ve şükran duygularıyla anıyor, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı kutluyorum.”

 

 


AK Parti Düzce İl Başkanı Metin Kaşıkoğlu


“30 Ağustos Türk milleti için onur ve gurur günüdür.” diyen AK Parti Düzce İl Başkanı Metin Kaşıkoğlu, mesajında şu ifadelere yer verdi; “30 Ağustos zaferi neticesinde Türkiye, adeta bir uçurumun kenarından dönmüş, işgalden kurtulmuş; kendisine yeni ufuklar, büyük hedefler çizerek geleceğe doğru emin adımlarla ilerlemeye başlamıştır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün başkomutanlığı ve kahraman askerimizin şahadet bilinci sayesinde zaferle sonuçlandırılan Büyük Taarruz, ülkemizin adeta kaderini belirlemiştir.


Hiç şüphe yok ki, milletimizin bugünkü mevcudiyeti ve cumhuriyetimiz, o destansı zaferin bir tezahürüdür.Bizler bu şuurla, ecdadımızın emaneti olan Cumhuriyetimizi hakkıyla muhafaza ve müdafaa etmek üzere canla başla çalışıyor, hedeflerimize doğru kararlılıkla ilerliyoruz.


Tarih boyunca farklılıklarımız, birliğimizi tamamlayan zenginliklerimiz olmuştur. Bin yıldır hoşgörüyü, saygıyı, sevgiyi, birlikte barış içinde yaşama kültürünü en iyi biçimde gösteren bir milletiz. Birlik ve beraberliğimize asırlardır kimse zarar veremediği gibi, bundan sonra da buna yeltenenler hüsrana uğrayacaktır. Hedefimiz, ülkemizin 2023’te dünyanın en büyük 10 ülkesinden biri olması; refah, barış ve kardeşliğimizin giderek daha da perçinlenmesidir.İnşallah, 2023 yılında, Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. yılını günümüzden çok daha iyi şartlarda kutlayacağız.Bu düşüncelerle, Türk Silahlı Kuvvetlerimizin ve tüm vatandaşlarımızın 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı kutluyor; Gazi Mustafa Kemal başta olmak üzere, bu zaferin mimarı olan istiklal şehitlerimizi rahmet ve şükranla anıyoruz.”

 

 

CHP Düzce İl Başkanı Müjgan Çakman


Cumhuriyet Halk Partisi Düzce İl Başkanı Müjgan Çakman yayımladığı mesajında şu ifadelere yer verdi: “Bağımsızlığın önündeki en son engeli ortadan kaldıran, yalnız bizim değil, mazlum milletlerin gönüllerinde de çok özel bir yeri bulunan Kurtuluş Savaşı’mızın Başkomutanı Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ü, silah arkadaşlarını, eşi görülmemiş kahramanlık destanlarına imza atan Türk Silahlı Kuvvetlerimizin mensuplarını minnetle anıyor, şehitlerimize rahmet, gazilerimize şükranlarımızla sevgi ve saygılarımı sunuyor, 30 Ağustos Zafer Bayramını kutluyorum.”

 

 

 

 

Haber: C.Üstüner