Prof. Dr. Erol Güngör Kültür Merkezi Konferans salonunda gerçekleştirilen ‘Yerel Hayvan Koruma Görevlisi’ eğitiminde, koruma görevlisi adaylarına, alanlarında uzman isimler tarafından sokak hayvanlarının beslenmesinden sağlık problemlerine, korunmalarından yerel hayvan koruma görevlilerinin sorumluluklarına kadar birçok konuda bilgi aktarıldı.

Düzenlenen programa, eğitmen olarak katılan Düzce Veteriner Hekimleri Odası Başkanı Şerif Ali Karanfil, Düzce Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğünden Orman Mühendisi Ayşegül Dursun, Düzce Üniversitesi Çilimli Meslek Yüksekokulu Veterinerlik Bölümü Öğretim Görevlisi Dr. Tolga Altaş, Düzce İl Tarım ve Orman Müdürlüğünden Zeynep Hızal ve Düzce Belediyesi görevlisi Veteriner Hekim Ayşegül Aydın tarafından pandemi kurallarına riayet edilerek sunum gerçekleştirildi.

32 Hayvansever koruma görevli belgesi almaya hak kazandı

Eğitimler için istenen kriterleri taşıyan  62 kişiden 32 hayvansever katılım sağladı. Bulundukları bölge ve mahallerde sorumluluk üstlenecek olan gönüllü hayvanseverler, aldıkları eğitimin ardından sokak hayvanlara yönelik düzenli su ve mama temininin yanında hasta ve yardıma muhtaç hayvanların durumlarına yönelik de ilgili birimler ile irtibata geçerek teşhis ve tedavilerinin yapılmasını sağlayacak.

Sahipsiz hayvanların sahiplendirilmesi noktasında da aktif görev alacak olan koruma görevlilerinin eğitimleri, soru cevap bölümünün ardından sona erdi.

HABER: Savaş ARI