Olağanüstü hal kapsamında hazırlanan 682, 683, 684 ve 685 sayılı 4 yeni Kanun Hükmünde Kararname, Resmi Gazete'de yayımlandı.

Bir kişi ihraç edildi, göreve iade yok
683 Sayılı KHK ile çeşitli kamu kurumlarından 367 kişi ihraç edilirken, 124 kişi de görevine iade edildi. İçişleri Bakanlığından aralarında vali yardımcısı, kaymakam ve hukuk müşavirlerinin de olduğu 134 arasında Düzce’den de bir kişi yer aldı. Düzce Valiliği’nde Hukuk Müşaviri olarak görev yapan Mehmet Demir, 367 kişilik ihraç listesinde Düzce’den ihraç edilen tek isim oldu.

Söz konusu KHK'da göreve iade edilen kişilerin listesine de yer verildi. Fakat görevine iade edilen listesinde Düzce’den herhangi bir isim yer almadı.

2 televizyon kanalı kapatıldı
683 Sayılı KHK ile "terör örgütlerine veya Milli Güvenlik Kurulunca devletin milli güvenliğine karşı faaliyette bulunduğuna karar verilen yapı, oluşum veya gruplara aidiyeti, iltisakı veya bunlarla irtibatı olan" 2 özel televizyon kanalı kapatıldı. Kapatılan kanallar, on4 TV ve Kanal 12 oldu.
Kapatılan özel televizyonlara ait olan taşınırlar ile her türlü mal varlığı, alacak ve haklar, belge ve evrak bedelsiz olarak Hazine'ye devredildi.

Olağanüstü Hal İşlemleri İnceleme Komisyonu kurulacak
İhraçlar, kapatılan kuruluşlar ve göreve iadeler dışında bu kez farklı olarak 685 Sayılı KHK ile "Olağanüstü Hal İşlemleri İnceleme Komisyonu" kurulması kararlaştırıldı.

Komisyon, meslekten ihraç edilen kamu personelinin, kapatılan özel kuruluşların başvurularını inceleyecek.