Aydınpınar Gölyaka yolu üzerinde bulunan ve 429 kişinin yaşadığı Kuyudüzü köyünü tanıtmak için hazırlanan internet sitesi, detaylara hakimiyeti ile kamu kurumlarının ve çoğu belediyenin internet sitesini gölgede bırakıyor.

Bir bilgisayar mühendisi, bir emekli öğretmen ve köy halkından bir kişinin bir araya gelerek hazırladığı internet sitesinde, köyün tanıtımını amaçlayan fotoğraflardan, köyde yaşayan kişilerin şecerelerine, köyün coğrafi yapısından tarihçesine kadar hiçbir ayrıntı atlanmamış.

Bazı detaylar ise şaşırtıcı bir emek ürünü olduğunu ilk bakışta ortaya koyuyor. İnternet sitesine giren Kuyudüzü halkı, “Sülaleler” linkine tıkladıkları zaman soy ağaçlarına ulaşabiliyor. Ayrıca Köyde yaşamış gelmiş geçmiş tüm kişilerin bulunabileceği bir “Kişiler” bölümü de eklenmiş. Bunun yanı sıra köyün şive ve dil özelliklerinin anlatıldığı Dil özellikleri bölümüne, Türkçede yaygın olarak kullanılmayan yerel sözcüklerin derlendiği kapsamlı bir sözlük de eklenmiş.

Sunuş bölümünde ticari bir amaç taşımadığı belirtilen sitede, herhangi bir siyasi parti, örgüt ve cemaat gibi grupların görüşlerini belirten yazıların yayınlanmayacağı uyarısına de yer verilmiş. İnternet sitesinin misafirleri arasında Almanya, Avusturya ve Azerbaycan gibi ülkelerde çalışırken köylerini merak eden Kuyudüzülüler de var.

Ekim ayının başından bu yana internette yer alan internet sitesi, birçok kamu kurumunun ve belediyenin internet sitesini geride bırakan detayları ile göreni hayran bırakıyor.