Yenikent polis karakolu binasında verilen yemeğe Vali Vasip Şahin, Düzce Milletvekilleri İbrahim Korkmaz, Fevai Arslan, Osman Çakır, Belediye Başkanı İsmail Bayram, Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz, Jandarma Alay Komutanı Kıdemli Albay Ali Dönmez, emniyet mensupları ve davetliler katıldı.

Törende Konuşan Vali Vasip Şahin, törenin resmi bir açılış töreni olmadığını, karakolun resmi açılışının İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin tarafından yapılacağını söyledi.

Polis merkezinin yapıma katkıda bulunan herkese teşekkür eden Vali Vasip Şahin, “ Düzce sanayisi canlı ticaret hayatıyla bundan daha iyisini yapmaya aday. Artık hayırsever işadamlarını ön plana çıkarmak için çalışacağız. Ben bu vesileyle tüm hayırseverlerimizi sosyal sorumluluk projelerine katkıda bulunmaya çağırıyorum. Düzce’nin gelişen potansiyelinin yanında mevcut yatırımlarımız ve sosyal donatılarımız yetersiz kalmakta. İş adamlarımız bu sorumlulukta bize omuz vermeleriniz bekliyoruz.” Diye konuştu.

Emniyet Müdürü Ali Gezer’de Yenikent Karakolu hakkında kısa bir bilgi vererek emeği geçen herkese teşekkür etti.

Gezer, “Polis merkezimiz teras ve bodrum hariç, zemin ve birinci kat Türkiye'de Polis merkezlerinde kullanılan proje. Bölgemizdeki ihtiyacımız bizi teras ve bodrum katlarını yapmaya zorladı. İnşallah Düzce Büyük Şehir Belediyesi olursa burası İlçe Emniyet Müdürlüğü olarak kullanılabilir. Bölgemiz itibari ile 2009 yılından önce 24 Mahalleden sonrumluyduk, Şuanda 48 mahalleye daha sonra da bir köyümüz daha mahalle oldu 49 mahalleye, 2012 yılı itibari ile de Boğaziçi Beldesinin ve Üniversite kampüsünün polis sorumluluk noktasına girmesiyle, toplam 57 Mahalle ve il merkezindeki aktif 155 bin nüfustan sorumluyuz. Bu polis merkezimiz Kalıcı konutlar bölgesine hizmet etmektedir. Gönlünü ve yüreğini bize açan Düzceli iş adamlarımıza çok teşekkür ediyorum.”diye konuştu.

Düzce Emniyetini güçlendirme derneği başkanı Mehmet Bakan da konuşmasında “Umarım İş adamlarımızın ve hayırseverlerin katkılarıyla daha güzel işleri başarırız.” dedi.