Her yıl Ekim ayının 2. Pazartesi günü ile başlayan hafta Ahilik Haftası olarak kutlanmaktadır. Ahilik Teşkilatı, Anadolu Selçuklu Devleti zamanında, ekonomik ve sosyal hayatı, ahlak kuralları çerçevesinde düzenlemek amacıyla Ahi Evran tarafından kurulmuştur. Teşkilatın ana prensipleri bugün de geçerliliğini korumaktadır.

Düzce’de bu yıl beşincisi düzenlenen Ahilik Haftası etkinlikleri, Belediye Binası önünden Belediye Bandosu ve Mehteran Takımı eşliğinde Anıtpark’a yürüyüşle başladı. Törene, Düzce Valisi Bülent Kılınç, Düzce Belediye Başkanı İsmail Bayram, İl Emniyet Müdürü Zekeriya Kılınç, Düzce Esnaf ve Sanatkarlar Odası Birliği Başkanı Mustafa Kayıkçı, Daire Müdürleri, Sivil Toplum Örgüt Temsilcileri ve Esnaflar katıldı. Atatürk’ün Anıtı’na çelenk konularak saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Düzce Esnaf ve Sanatkarlar Odalar Birliği Başkanı Mustafa Kayıkçı’nın haftanın anlam ve önemini belirten konuşmasının ardından, Belediye Başkanı İsmail Bayram “Ahilik, insanı amaç olarak görür, araç olarak kullanmaz” diyerek haftanın ve esnafın önemine değindi.

Son olarak konuşma yapan Vali Bülent Kılınç, meydanda Esnaftan çok Daire Müdürleri ve Memurların olduğunu söyleyerek “Esnaflar bizi başka illerde, ülkelerde temsil eden önemli bir kesimdir. Ahilik haftası semboldür. Bugün kutlayıp bir daha ki yıla kadar beklersek olmaz. Esnafı sadece bir hafta değil 365 gün benimsemeliyiz.” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Protokol, Anıtpark meydanında esnafların açtıkları standları gezdi.