Koronavirüs salgını nedeniyle ertelenen Düzce İŞKUR TYP programı başvuruları bugünden itibaren başladı. Program kapsamında, Düzce İl Milli Eğitim Müdürülüğü’ne bağlı okullara 525 temizlik ve 65 güvenlik görevlisi olmak üzere toplamda 590 kişi alınacak. Programa başvurular e-devlet veya https://esube.iskur.gov.tr adresinden alınacak.

Konu ile ilgili Düzce Valiliği tarafından yapılan açıklamada şu bilgilere yer verildi:

“COVİD-19 pandemisi nedeniyle okulların açılmasının ertelenmesine bağlı olarak müracaat ve değerlendirmeleri durdurulan Toplum Yararına Programı müracaatları 14.9.2020 tarihi itibariyle yeniden alınmaya başlanacaktır. Ertelemeden önce TYP müracaatını yapan kişilerin e-devlet veya  https://esube.iskur.gov.tr/ internet sayfasından başvurularını kontrol etmeleri eğer başvuruları görünmüyor ise yeniden başvuru yapmaları gerekmektedir.

İl Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı okullarda 525 temizlik ve 65 güvenlik olmak üzere toplam 590 kişiye yönelik 9 ay süreli, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü bünyesinde temizlik işlerinde 9 kişiye yönelik 6 ay süreli olarak düzenlenecek Toplum Yararına Programlarına başvurular 14-18 Eylül 2020 tarihleri arasında, ALO 170 iletişim hattı üzerinden telefon marifetiyle veya İŞKUR internet sayfası üzerinden (https://esube.iskur.gov.tr/) online olarak yapılabilecektir. COVİD-19 pandemisi tedbirleri nedeniyle Kurumdan başvuru alınmayacaktır. Program süresince, katılımcılar 4857 sayılı İş Kanunu kapsamında çalıştırılacak olup, çalışanlara asgari ücret üzerinden aylık olarak ödeme yapılacaktır.

Başvuru şartları

Programa başvuru yapacak adaylarda aranan şartlar şöyle sıralandı:

- İŞKUR’a kayıtlı işsiz olmak,

- Başvuru tarihinden önceki son bir aylık sürede işsiz olmak,

- 18 yaşını tamamlamış olmak, (Erkek adaylarda 35 yaşın üzerinde olan adaylara öncelik verilecektir.)

- İŞKUR tarafından düzenlenen kurs programlarına başvuru tarihinden önceki son altı aylık süre içinde katılmamış olmak,

- İl sınırları içinde ikamet etmek,

- Emekli ve malul aylığı almıyor olmak,

- Öğrenci olmamak (Açıköğretim okulu öğrencileri hariç),  şartlarını taşımaları gerekmektedir.

Toplum Yararına Programa aynı aileden 1 kişi katılabilecek ayrıca aynı ailede iki sigortalı var ise 3 ncü kişinin bu programa katılması mümkün olmayacaktır.

Programa kabul edilebilmek için müracaatçıların hane gelirlerine bakılacaktır. Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemine göre müracaatçıyla aynı evde ikamet eden yakınlarının aylık gelirlerinin brüt asgari ücret tutarının 1,5 (bir buçuk) katını geçmeme şartı aranacaktır. Bu tutarın üzerinde hane geliri olanlar programa kabul edilmeyecektir.

Aktif sigortalı olanlar, vergi mükellefi olup işveren statüsünde BAĞ-KUR’lu olanlar programa katılamazlar.

Daha önceki programlardan mazeretsiz ayrılanlar, yasaklı durumda olanlar programa katılamazlar.

Terör örgütlerine veya Milli Güvenlik Kurulunca Devletin milli güvenliğine karşı bulunduğuna karar verilen yapı, oluşum veya gruplara üyeliği, mensubiyeti veya iltisakı yahut bunlarla irtibatı olan kişiler programa katılamazlar.

Programda Özel Güvenlik olarak çalışmak için başvuruda bulunacak adayların 5188 sayılı Kanun kapsamında özel güvenlik çalışma izni ile kimlik kartına sahip olması ve aynı Kanunda belirtilen özel güvenlik görevlilerinde aranacak şartları taşıması gerekmektedir. Adayların başvuru yaptıkları tarih itibariyle güvenlik sertifikalarının süresinin dolmamış olması gerekmektedir.

Program dâhilinde çalışacak adayların seçimi noter huzurunda yapılacak kura çekimi ile belirlenecektir. Kamuoyuna Saygılarımızla duyurulur.”

ÖNCÜ HABER UYGULAMASI ANDROİD İÇİN: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.tebilisim.android.oncuhaber

ÖNCÜ HABER UYGULAMASI İOS (İPHONE) İÇİN: https://apps.apple.com/tr/app/%C3%B6nc%C3%BC-haber/id1080207561?l=tr

Haber: Savaş ARI