Düzce’de bir internet kafede çalışan E.Ş. isimli şahsın, yakın çevresine “Ben Bitcoin kazma cihazı alıyorum, iyi para kazandırıyor gel ortak olalım” diyerek para toplayıp kayıplara karıştığı iddia edildi.

İlk belirlemelere göre aralarında esnaf ve öğrencilerin de olduğu 50’ye yakın kişiden bu vaatle 3 milyon lira toplayıp kayıplara karıştığı iddia edilen E.Ş.’nin nerede olduğu bilinmiyor.

Olay E.Ş.’nin tıpkı Düzce’de yaptığı gibi benzer vaatlerle internet üzerinden ulaştığı Şanlıurfa’da yaşayan iki kişiyi dolandırması sonucu durumdan şüphelenen şahısların Düzce’ye gelmesiyle gün yüzüne çıktı.

ŞEHİRLERARASI DOLANDIRICILIK

E.Ş.’nin aynı yöntemle kendilerinden 70 bin lira aldığını, sonrasında kendisine ulaşamadıkları için memleketi Düzce’ye geldiğini aktaran Urfalı iki kardeş, E.Ş.’nin ailesinden paralarını tahsil ederek geri döndü. Durumdan haberdar olan Düzce’de E.Ş.’ya para veren aralarında arkadaşlarının da bulunduğu onlarca kişi, şüpheye düşüp E.Ş.’ye “Paramız ne oldu?” sorunca gerçek ortaya çıktı.

HERKESİ “BİTCOİN KAZIM CİHAZLARI BENDE” DİYEREK OYALAMIŞ

Aylarca arkadaşlarını “Bitcoin kazım cihazları bende” diyerek oyalayan E.Ş., kendisine para veren yakın çevresi tarafından köşeye sıkıştırılınca 6 ay içerisinde yakın çevresinden topladığı yaklaşık 3 milyon lirayla kayıplara karıştı.

AİLESİ TEHDİT ALTINDA

Öte yandan aralarında tüp bebek tedavisi için ayırdığı bütçeyi verenler, dişinden tırnağından artırarak yaptığı birikimi kaptıranların da bulunduğu 50’ye yakın mağdur olduğu bilgisi edinildi.

SUÇ DUYURUSUNDA BULUNULDU

Topladığı paraların büyük kısmını elden teslim aldığı öne sürülen E.Ş.’nin bu davranışıyla yasaların açıklarından istifade etme girişiminde bulunduğu iddia edilirken, verdiği parayı banka hesabına açıklamalı bir biçimde gönderen mağdurların dekontlarıyla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulunduğu öğrenildi.