8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla Düzce protokolü kutlama mesajları yayımladı.

Düzce Valisi Dr. Zülkif Dağlı yayımladığı mesajında şu ifadelere yer verdi: "Aileden başlayarak hayatımızın her yerinde ve her anında, sevgileri, emekleri ve fedakârlıklarıyla dünyamızı güzelleştiren kadınlarımızın, Dünya Kadınlar Günü’nü tebrik ediyorum.

Toplum ve ülke olarak hak ettiğimiz etkin ve saygın konumu kazanmamızda emeği, alın teri, katkısı ve duası bulunan, kurtuluş mücadelesinden Cumhuriyetin kuruluşuna kadar hiç bir fedakârlıktan kaçınmayan kadınlarımıza, birçok Avrupa ülkesinden önce seçme ve seçilme hakkının verilmesiyle medeni ve siyasi haklar tanınmış, kadınların sosyal ve kültürel alanda, eğitimde, hukukta, aile yaşamında, iş ve çalışma hayatında, siyasette eşit haklara sahip olması hedeflenmiştir.

Kadına saygı; değerlerimizin, gelenek-göreneklerimizin, tarihimizin, sosyal hayatımızın temel dinamiğidir. Toplum yaşantımızın her bölümünde yer alan Türk Kadını, toplumda gerçek ve hak ettiği yerini almalıdır.

Bu duygularla, yüreklerindeki sevgi ve şefkati karşılıksız veren; sevginin, şefkatin ve özverinin timsali olan kadınlarımızın; Dünya Kadınlar Gününü kutluyor, en içten sevgi ve selamlarımı sunuyorum."

Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla yayımladığı mesajında emekçi ve ailesi için gösterdiği fedakarlığın timsali kadınların öneminden söz ederek "Türkiye Cumhuriyeti'nin kurtuluş ve kuruluş mücadelesinden bu yana tüm benliğini ortaya koyarak kahramanlığı ile anılan Türk kadını baş üstünde taşınmalıdır. Kadın bizim kültürümüzde; anne, kız kardeş, hayat arkadaşı demektir. Güçlü, güzel, şefkatli, sevgi dolu kadınların; fedakar yaradılışları, sorumluluklarına olan bağlılıkları bizim için bir şans ve lütuftur. Onlar en derin denizde yüzebilir, en yüksek zirveye tırmanabilir, kendilerine hedef belirledikleri her noktaya tek başlarına verdikleri mücadele ile ulaşabilir. Cinsiyet ayrımı yapmadan, fırsat eşitliğinin olduğu bir dünyada kadınlar, insanlığa ilham kaynağı olmaya devam edecektir. Bu vesile ile 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Gününü kutluyor, bugüne kadar haksızlığa ve şiddete uğramış, erkek cinayetlerine kurban giden kadınlarımıza Allah'tan rahmet diliyorum. Manevi duygusu, emekçi kadınların hak mücadelesine dayanan bugünün Türk ve Dünya kadınlarına sağlık ve huzur getirmesini diliyorum" ifadelerini kullandı.

Düzce Üniversitesi Rektörlüğü’nden yayımlanan kutlama mesajlarında şu ifadelere yer verildi: “Yaptığı onca özverili çalışmalara karşı hak ettiği değeri bir türlü elde edemeyen kadınlar, 1920’li yılların başında örgütlenmeye başlayarak insan onuruna yakışır bir hayat yaşamak için mücadele etmeye başlamışlardır. Doğumdan ölüme kadar, yaşamımızın her anında varlıklarıyla onurlandığımız, ihtiyacımız olduğunda desteklerini bizden esirgemeyen, eğiten, yetiştiren, bizi biz yapma yolunda her türlü fedakarlığı gösteren, yüreği sevgi ve merhamet dolu insanlardır.

Dünyada ilk kez kadın hakları, Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed Mustafa (S.A.V.) tarafından Veda Hutbesi’nde dile getirilmiş ve “Cennet anaların ayaklarının altındadır.” sözüyle de kadınlara hak ettikleri saygının gösterilmesi gerektiği vurgulanmıştır.

Annelik göreviyle beraber iş hayatında da önemli görevler üstlenen ve pek çok alanda dünya çapında başarılar kazanan kadınlarımız, birey olarak ekonomik ve sosyal kalkınmaya da önemli katkılar sağlamaktadır. Bu kapsamda Üniversitemizde, kadın yaşamı, geleceği ve sorunlarına bölgesel ve evrensel çözümler getirmek için Kadın Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi kurulmuştur.

Türkiye’de ilk defa “Yükseköğretimde Kadın Liderliğini Geliştirme ve Güçlendirme Çalıştayı” düzenleyen Üniversitemiz, yine Ülkemizde ilk olarak, kadın akademisyenlerin yöneticilik ve liderlik görevleri için aday olmalarını desteklemek amacıyla, Kadın Liderliğini Geliştirme ve Güçlendirme Eğitim ve Mentorluk Programı’nı 2013 yılından beri başarıyla uygulamaktadır.

Türkiye Cumhuriyeti Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ise ülkemiz kadınına yönelik yaptığı konuşmasında “Dünya’da hiçbir milletin kadını, milletini kurtuluşa ve zafere götürmekte, Anadolu kadınından daha fazla çalıştım diyemez.” diyerek ülkemiz kadının önemini anlatmıştır. Ülkemizin zor zamanlarında göstermiş olduğu bu kararlılık ve üstün hizmetlerini göz ardı etmemek adına Türk kadınına, Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde Avrupa ülkelerinden önce seçme ve seçilme hakkı başta olmak üzere birçok sosyal ve siyasal haklar verilmiş, kadınlarımızın toplumsal hayata daha aktif katılımları sağlanmıştır.

Birbirinden değerli birçok projeyle kadınları hayatın her alanında destekleyen Düzce Üniversitesi olarak; aile, toplum ve ülke geleceği için önemli roller üstlenen kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutlarız.”

İYİ Parti Düzce İl Başkanlığından yayımlanan kutlama mesajlarında şunlar belirtildi: “8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlama değil, erkek egemen anlayışla kadının sömürüldüğü cinsiyetçi politikaları bir kez daha protesto etme günüdür. Kadınlar olarak Atatürk sayesinde Cumhuriyet devrimleri ile elde ettiğimiz kazanımlara sahip çıkıyoruz. Eğitim, çalışma hayatı, sosyal yaşantıda daha fazla söz sahibi olabilme konusunda eşitlik ve adalet istiyoruz. Bunlar için siyasi çalışmalar yaparak sesimizi duyurmak istiyoruz. Genel başkanımız bir kadın, cesur, çalışkan, fedakar bir kadın. Düzce yerelinde Merkez İlçe başkanımız bir kadın ve biz kadınların her alanda olması gerektiğini düşünen bir partiyiz. Genel Başkanımız Meral Akşener’in de ifade ettiği gibi ; “Kadınların ezilmediği, istismar edilmediği, öldürülmediği bir Türkiye özlemimiz var.” İyi parti kadınları olarak başta Şehit anneleri, eşleri ve kızları  olmak üzere bütün kadınlarımızın kadınlar gününü kutluyoruz.”