MHP'nin Ankara Spor Salonu'nda düzenlenen "Kerkük Sevdalıları ile Buluşma" programına Düzce'den de otobüsler kaldırıldı. MHP Lideri Devlet Bahçeli, salondaki kalabalığa hitabına "Hoşgeldiniz, sefa getirdiniz." diye başladı. Bahçeli, "Kerkük Sevdalıları ile Buluşma" programındaki konuşmasında özetle şu ifadelerde bulundu:

Boynu bükük Kerkük bir ses bekliyor
"Boynu bükük Kerkük bir ses bekliyor. Musul, tutunacak, tutacak bir el istiyor. Beklenen sesi verecek, özlenen eli uzatacak bir kudret vardır ve o kudret büyük Türk milletidir. Zulme sessiz kalmadık, sesimizi yükselttik. Şiddete tepkisiz durmadık, irademizi gösterdik. Biz Kerkük sevdalısıyız. Biz Türkmeneli'nin kalp atışıyız. 

"25 Eylül korsanlığı kesinlikle yok hükmündedir"
Peşmerge başı Barzani 25 Eylül'de korsan referandumunu gerçekleştirmiştir. Türkiye'nin milli güvenliğini sakatlamak için harekete geçmiştir. Irak anayasasına göre tartışmalı olan bölgelerde sandık kuruldu. Kerkük dayatma ve tehditle kirli referanduma dahil edildi. Barzani'nin 25 Eylül komplosu Sevr'i canlandırma teşebbüsüdür. Barzani yıllarca Türkmenlerin kanını dökmüştür. 25 Eylül korsanlığı kesinlikle yok hükmündedir.
                                                                               
"Kerkük'ün güvenliği Ankara'nın güvenliği demektir"
Irak'ın toprak bütünlüğünü Türkiye için hayati niteliktedir. Aynı durum Suriye için de geçerlidir. İki ülke bizim sınır komşumuzdur. Kerkük'ün güvenliği Ankara'nın güvenliği demektir. Fitneyi odağında kurutmak Türk devletinin en tabii hakkı, ertelenemez görevidir. Türkmenlerden vazgeçmeyiz. Kerkük'ün Türklüğünü, Türkmeneli'nin Türk kimliğini sadece biz söylemiyoruz. Coğrafya adeta kükrüyor, adeta dile geliyor. Türkmeneli Türk'ün öz yurdudur. 

"5 bin ülkücü hazır demişsek karar verilmiş, söz ağızdan çıkmıştır"
Gelsinler ve bu salondaki korkusuz yüzleri görsünler. Gelsinler de Kerkük sevdası ile yanıp tutuşan yüreklere şahit olsunlar. Köksüz aydınlardan, kimliksiz kalem sahiplerinden alacak bir şeyimiz de yoktur. Herkes bildiğini kendine saklasın. Herkes ayağını denk alsın, sözlerinin nereye varacağını iyi tartsın. 5 bin ülkücü hazır demişsek karar verilmiş, söz ağızdan çıkmıştır. Boş konuşmuyoruz. Barzani'nin gönüllü ajanlarına tavsiyem kendi çamurlarında oynasınlar.

"84'ü söyleseydik herhalde bunlar çılgına dönecekti"
81 Düzce'den hemen sonra 82 Kerkük, 83 Musul demenin hakkının önünde hiçbir güç duramayacaktır. Acizler kalbi kararmışlar hemen pusudan başını çıkardı, korkaklar anında gözlerini fal taşı gibi açtı. 84'ü söyleseydik herhalde bunlar çılgına dönecekti. PKK kamplarına tekrar soluklarını alacaklardı. Biz Türk milliyetçisiyiz. Türkçüyüz. Türkiye'nin tüm düşmanlarına karşı biriz, beraberiz, çok güçlüyüz. Bu iradeyi kıramayacaklar, bu azmi bozamayacaklar, bu kaleyi aşamayacaklar. Şayet Barzani aklını başına almazsa, bir gece orada görünmek, bağımsızlıkta ısrar ederse, Misak-ı Milli’nin namusunu çiğnetmemek bizim boynumuzun borcudur. Bağdat harap olduktan, Basra yıkıldıktan, Irak tasfiye olduktan sonra ya Türkmeneli devletleşmeli ya da 82 Kerkük, 83 de Musul olmalı, tarihin parantezi olağanüstü sabır, akıl ve üstün bir mücadeleyle kapatılmalıdır."



Haber: C. ÜSTÜNER