Geçtiğimiz haftalarda TSO’da düzenlenen ve muhtarlar ve Milletvekillerinin karşı karşıya geldiği toplantıda, Düzce Muhtarlar Derneği’nin kamuoyuna açıkladığı, Düzce ve köylerinin sorunları ile ilgili dosya Ankara’ya taşındı.

 

Dün Ankara’ya giden Muhtarlar derneği Başkanı Aydın Dursun ve beraberindeki 16 Muhtar, eski Düzce valilerinden Halil Nimetoğlu’nun rehberliğinde Anıtkabir’i ziyaret ettikten sonra, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde Düzce Milletvekilleri Yaşar Yakış, Celal Erbay ve Metin Kaşıkoğlu’nu ziyaret ettiler. Ziyaret sırasında muhtarlar milletvekillerine daha önce sundukları dosyayı yeniden kendilerine vererek, konuların takipçisi olacakları mesajını verdiler.

 

Köydes ödeneğinin azlığının ilave kaynaklarla giderilmesi gerektiğini vurgulayan muhtarlar, zaten az olan makine sayısının, özel idarenin Duble Yol işini de üstlenmesi nedeniyle ortaya çıkacak sıkıntıları da  ifade ettiler.

 

Muhtarların dosyalarını Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a sunma planı ise Ak Parti Grup Toplantısının başbakanın rahatsızlığı nedeniyle iptal edilmesi nedeniyle gerçekleşemedi.

 

Muhtarlar Derneği Başkanı Aydın Dursun gezi ile ilgili olarak sorduğumuz sorulara cevap olarak, dosyanın akıbetini mutlaka takip edeceklerini, bir iki ay sonra yeni bir toplantı yapıp gerçekleştirilen veya gerçekleştirilemeyenleri masaya yatıracaklarını ifade etti.

 

 Ankara’daki toplantıda, beraberindeki muhtarların  Milletvekillerine hitaben, taleplerinin akıbeti konusunda kamuoyunu bilgilendirecekleri mesajını verdiklerini dile getiren Dursun, önümüzdeki dönemde siyasetin bir önceki dönemde olduğu  kadar kolay olmayabileceğini de söyledi.