Vatan Partisi İl Başkanı Fethi Sönmez, ABD’nin Türkiye’ye yönelik vize kararı almasını yaptığı yazılı açıklama ile değerlendirdi. Kararla birlikte ABD’nin Türkiye’ye karşı gerçek niyetini bir kez daha gösterdiğini ifade eden Sönmez, ABD’nin Türkiye’yi bölmeye çalışmasına izin vermeyeceklerini dile getirdi.

ABD ile örtülü bir savaş sürdüğünü kaydeden Sönmez,  “Kuzey ıraktaki çuval olayı, Ergenekon tertipleri, 15 Temmuz FETÖ darbe girişimi, Suriye’nin Kuzeyinde ABD-İsrail koridoru açma girişimi hepsi boşa çıkarılıp bozguna uğratılmıştır. Barzani kullanılarak kurulmak istenen ikinci İsrail girişimi de bunların parçasıdır.” dedi.

ABD’ye vize kararının ardından verilecek en iyi cevabın, İncirlik Üssü’nün kapatılarak Mehmetçiğe devredilmesi olduğunu aktaran Sönmez, “Bu fitne yuvası hem PKK-PYD-YPG’nin destek üssü, hem de 15 Temmuz hain darbe girişiminin organize merkezidir. Kendi toprağımızda düşmana destek üssüne müsaade etmek güvenliğimiz için kabul edilir bir olay değildir. Gereği yapılmalıdır.” ifadelerine yer verdi.

Haber: Y. SEVER