Kurban bayramlarının adeta vazgeçilmezleri haline gelen acemi kasaplar, bu Kurban Bayramında da yine iş başındaydı.

Oldukça hassas olan hayvan kesimi konusunda yeterli bilgisi ve becerisi olmayan kişiler ellerine aldıkları bıçaklarla kendilerini çeşitli yerlerinden yaraladı.
Acemi kasapların yanı sıra bu işi meslek haline getirmiş bazı usta kasaplar da kurbanlıklar yerine kendilerini yaraladı. 32 yıllık kasap olduğunu söyleyen bir vatandaş kurban kesimi sırasında bacağını kesti.
Sabah saatlerinde başlayan kurban kesimleriyle birlikte sağlık kuruluşlarına gelmeye başlayan acemi kasapların bazıları ayakta tedavi edilip taburcu olurken pek çoğunun yaraları derin olduğu için tedavileri uzun sürdü. Gün içerisinde hastaneye başvuranların sayısı 100'e ulaştı.

Kesiklerin yanı sıra bir vatandaş ise büyük baş hayvanın boynuz darbelerinden yaralanarak hastaneye kaldırılırken, günün ilerleyen saatlerinde yaralı sayısı da artmaya devam etti.
Gün içinde Düzce Atatürk Devlet Hastanesi başta olmak üzere Düzce Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi ve Özel Hayri Sivrikaya Hastanesi’nde çok sayıda acemi kasapların tedavi edildikleri öğrenildi.

Haber: Ş.ÇAKIR