Düzce Valiliği’nde vatandaşların talep, şikâyet ve isteklerinin, etkin ve hızlı bir şekilde alınarak sonuçlandırılması, danışma ve yönlendirmenin yanı sıra mihmandarlık hizmeti vermesi amacıyla açılan Düzce Açık Kapı Bürosu’nun faaliyetine başladığı 15 Mart 2018 tarihinden bu yana toplam 2 bin 900 başvurunun işleme alındığı bildirildi.
Düzce Valiliği’nden konuya ilişkin yapılan yazılı açıklamada, bu başvuruların bin 900’ü yani yaklaşık üçte ikisinin 2019 yılı içinde gerçekleştiği ve bu doğrultuda vatandaşların Açık Kapı’ya olan ilgisinin arttığının gözlemlendiği aktarıldı.


Başvuruların yüzde 85’ini sosyal yardım ve sosyal hizmet talepleri oluşturdu
Açık Kapı Bürosu’na yapılan başvurular incelendiğinde bu başvuruların yüzde 85’inin sosyal yardım ve sosyal hizmet talebi ile yüzde 3’ünün çalışma ve sosyal güvenlik, yüzde 3’ünün yerel yönetim, yüzde 3’ünün eğitim ve sağlık,  yüzde 2’sinin valilik ve kaymakamlık hizmetleri geriye kalan yüzde 4’ünün ise emniyet ve güvenlik, çevre ve şehircilik, din hizmetleri, ekonomi ve sanayi, enerji, gençlik ve spor, gıda, tarım ve hayvancılık, orman ve su işleri ile tapu ve kadastro hizmetlerini de kapsayan toplam 17 hizmet kolunda gerçekleştiği belirtildi.


“Güler yüz ve samimiyet milletin kapısında”
“Açık Kapı Milletin Kapısı” felsefesiyle çalışan Düzce Açık Kapı’nın konusunda eğitim almış 5 uzman personel ile Düzce Valiliği’nde hizmetini sürdürdüğü kaydedilen açıklamada, “Vatandaşlar başvurularını Açık Kapı Bürosuna mesai saatleri içerisinde sözlü ve yazılı olarak iletebilecekleri gibi "Açık Kapı Mobil" uygulaması veya www.acikkapi.gov.tr ile www.turkiye.gov.tr (e-Devlet) adreslerinden online ortamda 7 gün 24 saat yapabilmektedirler. Açık Kapı çalışanları, alınan başvuruları sonuçlanana kadar takip etmektedir. Güler yüz ve samimiyetin adresi olan Düzce Açık Kapı Bürosu’nun telefonu 0380 514 88 11’dir.” ifadeleri kullanıldı.

HABER:C.ÜSTÜNER