Atatürkçü düşünce derneğinin bu ay içinde yapılan genel kurulunda şube başkanlığına getirilen Dr,Merih İş ile ilgili olarak Konuralp araştırma hastanesinin taşınma döneminde, hastaneye beyin ameliyatı geçiren bir hastanın alımı ile ilgili olarak soruşturma açıldığı haberimiz kamu oyunda yankı uyandırdı.

80 yaşında olan ve Atatürk Devlet Hastanesi'nde beyin ameliyatı 15 şubat tarihinde gerçekleştirilen bir hasta Konuralp Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi'ne sevk edilmek istenmişti. Oysa Hastane ile ilgili olarak Vali Bülent Kılınç başkanlığında 3 Subat'ta yapılan toplantıda 9 Şubat'tan itibaren eski hastaneye bile hasta alınmaması,14 ile 15 şubat tarihleri arasında hastanenin taşınması,16 şubattan itibarende binadaki yerleşimler tamamlandıktan sonra hasta kabulüne geçilmesi kararlaştırılmıştı.

Vali başkanlığında yapılan bu toplantıya, 14 şubatta başlanılan taşınma işlemine rağmen, 15 şubatta Atatürk Devlet Hastanesi'nde gerçekleştirilen beyin ameliyatı sonrasında hastanın Konuralp Araştırma ve Uygulama Hastanesi'ne sevk edilmesi için girişimlerde bulunulmuştu. Sevk için görüşülen Başhekim ve bölüm başkanının hastanenin steril olmadığı,yoğun bakım ünitesinin çalışmadığı ,hastaya müdahale imkanı bulunmadığının bildirilmesine rağmen ,hasta Konuralp hastanesine 112 acil ambulansı ile sevk edilmiş, Dr. Merih İş'te hastanın kabul edilmesi için çaba sarf edip sorumluluğu üstleneceğini söylemiş , ancak hasta hastaneye alınmamış ve sonrasında da gittiği yerde vefat etmişti.

İş'in hastanenin hasta kabul etme imkanı bulunmadığı bir dönemde hasta kabul etmeyi resen istemesi üzerine konu hakkında soruşturma açıldı ve soruşturmanın içeriği de Öncü Haber bültenlerinde ve Manşet Gazetesi'nde yer almıştı. Bu açıklamalar üzerine Atatürkçü Düşünce Derneği tarafından bir basın açıklaması yapıldı. Açıklamada haberlerde yer alan iddialara değinilmedi, sadece dernek ve Dr. İş'in kişisel çalışmaları açıklandı. Derneğin haberde kongre tarihinin yanlış olduğu da açıklanan konular arasında.

Dernek tarafından yapılan basın açıklamasına, hakkında bu gün yarın sonuçlanmak üzere daha önceki süreçlerde açılmış bir çok soruşturma bulunan ,derneğin yeni başkanı Dr. Merih İş'in mesai günü olması nedeniyle katılmadığı yönetim kurulu üyeleri tarafından açıklandı.

Oysa, Derneğin yeni yönetiminin basına tanıtılma toplantısı da 20 Şubat cuma günü saat 13.00'da yapılmıştı. Bu günkü toplantıda 26 şubat perşembe günü yine saat 13.00'da yapıldı.

Atatürkçü Düşünçe Derneği Duzce şubesi tarafından Öncü TV ve Manşet Gazetesi'ndeki haberler ile ilgili olarak hukuki işlemlerin başlatıldığı da bildirildi.