Akçakoca Devlet Hastanesi’nin acil servis bölümünde büyütme çalışması başlatıldı.
Çalışmaları yerinde inceleyen İl Sağlık Müdürü Yasin Yılmaz, inşaatın kısa sürede bitirileceğini anlattı. Aynı anda 6 hastaya acil müdahale edilebileceğini aktaran Yılmaz, şunları kaydetti:
"Akçakoca Devlet Hastanesi acil servisinde tek kişilik muayene sedyesinde muayeneler yapılıyordu. Onun için dış tarafa doğru bir çıkma yapalım ve aynı anda 6 hastayı muayene edelim şeklinde planlama yaptık. Onunla ilgili ödenek bakanlığımızca uygun görüldü. İhalesi yapıldı, şu anda da çalışmalar başladı. Öncelikle acil servisin girişini değiştiriyoruz. Giriş kapısını yan taraftan veriyoruz. Yaklaşık 30-45 gün arasında tamamlanacak."  

Öte yandan Düzce Valisi Dr. Zülkif Dağlı’nın yakinen takip ettiği iyileştirme ve genişletme çalışmaları sonucunda koridorlarda oluşan hasta yoğunluğunun azaltılarak yakın takip gerektiren hastaların muayene alanı içerisinde gözlemleme imkanı olacak. Birden fazla hastanın aynı anda muayenesi gerçekleştirilecek.
Söz konusu çalışmaların en kısa sürede tamamlanarak, acil servisin tam kapasite ile vatandaşların hizmetine sunulması planlanıyor.