Bayram namazının ardından Düzce’de kurban kesim telaşı başladı. Vatandaşlar, önceden satın aldıkları kurbanlıklarını alarak kamyonetlere yükledi, kesim alanlarının yolunu tuttu. Kimileri büyükbaş kimileri ise küçükbaş olmak üzere kurban ibadetini yerine getirmek için dua ve tekbirlerle kurbanlıklarını kesti.
Her Kurban Bayramı'nda olduğu gibi bu bayramda da kurbanlık hayvanlarını kendileri kesmek isteyen vatandaşlar, zaman zaman kazalara maruz kaldı. Acemi kasaplardan bazıları çeşitli bölgelerinden yaralanırken kimi tedavisini kendi yaptı, kimi de hastanelere başvurdu.
Düzce Atatürk Devlet Hastanesi'ne Kurban Bayramı'nın birinci gününde gelen 600 hastanın 80'ini acemi kasaplar oluştururken bu sayı Düzce Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi'nde 20'ye ulaştı. Kanlar içinde kalan acemi kasaplardan bazıları 112 Acil Servis ekipleri tarafından ambulanslarla bazılarıysa kendi imkanlarıyla hastanelere koştu. Düzce'de 2017 yılı Kurban Bayramı'nın birinci gününde 100'ü aşan acemi kasap vakalarının akşam saatlerine kadar artması ön görülüyor.
Öte yandan uzmanlar tarafından bayramın diğer günlerinde kurban kesecek vatandaşlara dikkatli olmaları hususunda uyarılar gelmeye devam ediyor.

Haber; G. TEMEL