Düzce Adalet Sarayı'nın açılışı için Düzce'ye gelen Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, Düzce ve ülke gündemi ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Kaynaşlı'da Düzce Valisi Bülent Kılınç, Milletvekilleri ve kamu görevlileri tarafından karşılanan ve Ziyaretine Düzce Valiliği'nden başlayan Bakan Şahin, Düzce Valisi Bülent Kılınç'tan kısa bir brifing aldı.

Düzce Valisi Bülent Kılınç, Bakan Mehmet Ali Şahin'e ilimizin coğrafi, demografik, ekonomik ve sosyal yapısı hakkında bilgiler verdi.

Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin ise, Adalet Sarayı'nın açılışı için Düzce'ye geldiğini, daha önce spordan da sorumlu devlet bakanlığı görevi sırasında geldiğini, Düzce'nin yaralarını önemli ölçüde sardığını gördüğünü söyledi. Bakan Şahin, açılacak olan Adalet Sarayı'nın ardından altı ay içinde Hükümet Konağı'nın da hizmete gireceğini belirtti.

Düzce Valiliği Şeref Defterini imzalayan Şahin'e Düzce Valisi Bülent Kılınç tarafından İşlemeli bir ayna hediye edildi.

Ardından Adalet Sarayı'nın açılışına katılan Bakan Şahin Başsavcılık makamında ülke ve Düzce gündemi konusunda görüşlerini açıkladı. Bakan Şahin, Ak Parti'nin kapatılması ile ilgili olarak konuşurken ihtiyatı elden bırakmadı. Kararın parti açısından değerlendirilmesinden çok ekonomiye etkilerini değerlendiren Şahin, gerekçeli kararın açıklanmasının ardından konu ile ilgili bir değerlendirme yapılabileceğini söyledi.

Kirazlı köyüne yapılacak olan modern cezaevinin inşaatına bu sene içinde başlanacağını söyleyen Bakan Şahin, bu yatırımın bölgeye önemli bir ekonomik girdi ve istihdam sağlayacağını da dile getirdi.

Daha sonra bazı temaslarda bulunan Şahin, son olarak Ak Parti Düzce İl Başkanlığı'na bir ziyarette bulundu. Siyaset ve ülke gündemi ile ilgili olarak bir süre görüş alış verişinde bulunan Şahin, daha sonra Balıkesir ve Edremit'te gerçekleştireceği açılışlara katılmak üzere Düzce'den ayrıldı.