1999 yılında yaşanan iki depremin ardından önce bir deprem çadırında hizmet vermek zorunda kalan, daha sonra bir konteynırda faaliyet gösteren, bir ilköğretim okulunda hizmet veren Düzce Adliyesi, Düzce'nin en görkemli kamu binası olarak dikkat çeken ve Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin'in katılımı ile gerçekleştirilen Adalet Sarayı'nın açılış coşkusunu yaşadı.

Açılışa, Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, Düzce Valisi Bülent Kılınç, Ak Parti düzce Milletvekilleri Yaşar Yakış, Celal Erbay ve Metin Kaşıkoğlu, Adalet Bakanlığı Müsteşarı Ahmet Kahraman, Belediye Başkanı Mehmet Keleş, Başsavcı Ekrem Yiğit, Düzce Barosu başkanı Ali Dilber ve çok sayıda davetli katıldı. Açılışa ulusal ve yerel basın mensupları da büyük ilgi gösterdi.

Açılış nedeniyle Adalet Sarayı'nın ön cephesi, dev bir Türk Bayrağı, Atatürk Posteri, dizi dizi küçük bayraklar, kırmızı beyaz balonlar ile süslenirken, protokol için iki tribün de yerleştirildi.

Açılışta bir konuşma yapan Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, Ülkenin en genç ili olan Düzce'de yeni adalet sarayının açılışında bulunmaktan duyduğu mutluluğu dile getirdi.

Beş yıl içinde 89'uncu adalet sarayının açılışının gerçekleştirildiğini söyleyen Bakan Şahin, yaklaşık 40 inşaatın sürdüğünü, 30'a yakın adliye sarayının ise proje aşamasında olduğunu söyledi. Devleti temsil eden kurumların, devletin gücünü ve adaletin önemini göstermek açısından simgesel önemi olduğuna işaret eden Şahin, Düzce'de yaşanan gelişmelerin de düzce'nin istikbalinin açık olduğunu gösterdiğini ifade etti.

Konuşmasında Dava izleme sistemi için projede olmamasına rağmen girişimlerde bulunan Baro Başkanı Ali Dilber ve Başsavcı Ekrem Yiğit'in çabalarından övgüyle bahseden Bakan Şahin, son günlerin siyasi konuları ile ilgili örtülü bir gönderme de yaptı. Şahin, anayasa ve cumhuriyetin temel niteliklerinin ortak payda olduğunu ve geliştirilmesi gerektiğini belirterek, gerginlik ve huzursuzluk istemediklerini ifade etti.

Başsavcı Ekrem Yiğit ise konuşmasında Düzce Adliyesi'nin geçirdiği aşamaları anlatırken, yeni adalet sarayının donanımı ve birimleri hakkında da bilgi verdi. Yiğit konuşmasında “ Hukuk Hava gibidir, var olduğu sürece hatırlanmaz, ancak olmadığı yerde yaşanamaz” veciz sözünü de kullandı.

Konuşmaların ardından Karadeniz ezgileri eşliğinde oynanan folklor gösterisi izleyiciler tarafından ilgiyle izlendi.

Adliye Sarayı'nın açılışını Bakan Şahin, Düzce Valisi Kılınç, Müsteşar Ahmet Kahraman beraberce açtılar.

Ardından Düzce Adliyesi'ni gezen Bakan Şahin'e Düzce Barosu Başkanı Ali Dilber ve Başsavcı Ekrem Yiğit tarafından hediyeler verildi.