Atatürkçü Düşünce Derneği Düzce Şubesi tarafından Cumhuriyet'in ilanının 94. yılı kutlamaları kapsamında yemekli bir gece düzenlendi.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programa, CHP İl Başkanı Zekeriya Tozan, Vatan Partisi İl Başkanı Fethi Sönmez, önceki dönem Atatürkçü Düşünce Derneği Batı Karadeniz Sorumlusu Emin Semih Özkök, Kızılay Düzce Şubesi Başkanı Kemal Semih Demir, Atatürkçü Düşünce Derneği Düzce Şubesi Başkanı Atay Yılmaz ve pek çok ilden sivil toplum örgütü temsilcileri katıldı.



Milli bayramlar belediye başkanlarının tanıtım broşürleri değildir”

Gecede konuşan Atatürkçü Düşünce Derneği Düzce Şubesi Başkanı Atay Yılmaz, Düzce Belediyesi’nin 29 Ekim kutlamaları kapsamında bilboardlara verdiği kutlama mesajlarında Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün fotoğrafının yerine Başkan Dursun Ay’ın olmasına tepki gösterdi.

Yılmaz, “Cumhuriyet Bayramı nedeniyle Düzce Belediye Başkanı’nın hazırlamış olduğu afişler, rahatsız edicidir. Bu afişlerde Atatürk’ün fotoğrafı yoktur tam tersi kendisinin fotoğrafı vardır. Böyle bir afiş kabul edilemez. Milli bayramlar belediye başkanlarının tanıtım broşürleri değildir. Bu bir yanlıştır. Düzce Belediye Başkanı bu afişlerdeki fotoğrafını kaldırmalıdır. Afişlerin bu durumu tarih bilmezlik, kadir bilmezlik, Atatürk bilmezlik, ilim bilmezliktir. İtiraz ediyoruz ve bu itirazlarımızı sürdüreceğiz. Atatürk’ü anlatmaya devam edeceğiz.” diye konuştu.



Haber: Ö. YILMAZ