15 Temmuz'daki darbe girişiminin ardından Türkiye'nin pek çok il ve ilçesinde bazı meydanlara “15 Temmuz Demokrasi Meydanı” adı verilirken Yığılca Belediye Meclisi de demokrasi mücadelesini ölümsüzleştirdi.

15 Temmuz akşamı FETÖ/PDY Terör Örgütü üyelerince kalkışılan hain girişimin devletin ve milletin omuz omuza vererek püskürtmesini ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 'Tamam' diyene kadar meydanların boş bırakılmadığını gelecek nesillere de taşımak adına Yığılca Belediye Meclisi örnek bir karar alarak, bütün resmi törenlerin yapıldığı ilçenin en büyük meydanına “15 Temmuz Demokrasi Meydanı” ismini verdi. Belediye Başkanı Muzaffer Yiğit’in meclise sunduğu önerge iktidar ve muhalefet üyelerinin oybirliği ile kabul edildi.

Önergenin kabul edilmesinin ardından mecliste bir konuşma yapan Başkan Yiğit, meclis üyelerine teşekkür ederek, “Sizleri bu önemli karardan dolayı gelecek nesiller hayırla yad edecek. 15 Temmuz Demokrasi Meydanı açılımını soran yarınların gençleri ülkesine, bayrağına kısacası özgürlüğüne daha çok sahip çıkacak. Böyle hain tuzakları ülkenin başına gelmesine vesile olan hainleri de nefretle kınıyorum.” dedi.

Toplantı sonunda belediye meclis üyeleri, Başkan Muzaffer Yiğit ile birlikte yapımı tüm hızıyla devam eden güney çevre yolunda incelemelerde bulundu.