Cumhurbaşkanlığı Kongre ve Kültür Merkezi'nde 2019-2020 Adli Yıl Açılış Töreni gerçekleşti. Törene Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu ve Yargıtay Başkanı İsmail Rüştü Cirit de katılım sağladı.  Ayrıca Düzce’de Anıtpak’ta Adli Yıl Açılış Töreni düzenlendi.





Cumhurbaşkanlığı Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen törene katılan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan önemli mesajlar verdi.



2019-2020 Adli Yılı'nda hakimlere, savcılara, avukatlara ve adalet teşkilatının tamamına başarılar dileyen Erdoğan, şunları kaydetti:

" Vazifeleri başında son nefeslerini veren hakimlerimiz ve savcılarımız başta olmak üzere, ülkemize ve milletimize hizmet ederken hayatlarını kaybeden tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Adaletin tecellisi için fedakarca çalışan yargı mensuplarımıza ülkem ve milletim adına teşekkür ediyorum. Zaferler ayı Ağustos'ta bin yıldır süren başarılarını tazimle yad ettiğimiz kahraman ordumuza halen icra ettiği kritik görevlerinde Rabbim'den muvaffakiyetler niyaz ediyorum."



“Vatan söz konusu ise gerisi teferruattır”


Açılış töreninde konuşan Feyzioğlu'nun açıklamalarında öne çıkan başlıklar ise şu şekilde:

"Bizim için vatan söz konusu ise gerisi teferruattır, işte biz bugün bunun için buradayız. Bugün buradayız çünkü vatandaşımızın bizden beklentisi var. Barolar Birliği siyasi partilerin muhalifi değildir, Barolar Birliği sadece cumhuriyetin tarafındadır. Türkiye’nin hukuk devletini ve demokrasiyi eksiksiz inşa edeceğine dair inancımız sonsuzdur."

Barolar protesto etmişti

Yargıtay Başkanlığı’nın Adli Yıl Açılış Töreni’ni Yargıtay binası yerine Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde düzenleyecek olmasına aralarında İstanbul, Ankara ve Düzce’nin de bulunduğu bazı barolar tepki göstererek törene katılmayacaklarını açıklamıştı.



2019-2020 Adli Yıl Açılış töreni Düzce’de gerçekleştirildi. Anıtpark’ta düzenlenen törene birçok avukat katılım sağladı.

Düzce'de 2019-2020 Adli Yıl Açılış töreni gerçekleştirildi. Anıtpark'ta düzenlenen törende, Atatürk Anıtı'na çelenk sunuldu.



Şehitler adına bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla devam eden törende konuşan Baro Başkanı, yeni adli yılın tüm adalet mensuplarına hayırlı olmasını diledi.



Tören sonunda avukatlar hatıra fotoğrafı çektirdi.

Haber: H. DURNA