Ak Parti'nin 22'nci İstişare ve Değerlendirme Toplantısı Afyonkarahisar'da Başladı. Düzce Milletvekilleri İbrahim Korkmaz, Fevai Arslan ve Osman Çakır’ın da hazır bulunduğu kamp bu Sabah, Ak Parti Genel Başkanı Yardımcısı Numan Kurtulmuş'un ekonomi alanındaki sunumuyla başladı. Sunumlar İçişleri Bakanı Efkan Ala ile devam etti. Toplantılara Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin'in başkanlık ettiği belirtilirken Başbakan Erdoğan, saat 14.00'te gerçekleştireceği açılış konuşmasını yaptı.

 

Başbakan Erdoğan, konuşmasında Köşk adaylığı konusunda sinyaller de verdi. Erdoğan, kendisinden sonraki muhtemel süreç hakkında da konuşarak şunları söyledi:

 

 

“Ömrümü hizmete, milletime vakfettim. Hatta ortaokul sıralarından itibaren, önce sosyal hizmetlerin, sonra siyasi faaliyetlerin içinde olduk. Hiçbir zaman kendi başımıza hareket etmedik. Bu dava isimlerle değil ilkelerle yürüyen bir davadır. Bizden önce dava taşını omuzlayan nice yiğitler vardır. Bundan sonra da bu dava kişilere bağlı olmazsızın, hor ve öksüz kalmayacaktır. 13 yıl sonra bir kez daha Afyonkarahisar'da buluşmamız asla tesadüf değildir. Bilinçli bir tercihtir. 2001 yılında Türkiye’nin sorunlarına çözüm üretmek, Türkiye’nin dertlerine deva olmak gayesiyle yolculuğumuzun startını işte bu şehirde vermiştik. 13 yıl sonra bir kez daha önemli bir dönüm noktasının arifesinde Türkiye için çok önemli bir seçimin öncesinde yine Afyonkarahisar'dayız. Yeni kutlu bir başlangıcın kutlu bir dönüşümün istişarelerini burada yapıyoruz.2001’de Afyonkarahisarda bir yandan AK Parti’nin kuruluş hazırlıklarını yaparken bir yandan da dualar ediyor bu kutlu başlangıcın ülkemiz milletimiz demokrasimiz için hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum. Niyet hayır akıbette inşallah hayrolsun diyorum.”