Acı kaza Yığılca’ya bağlı Kırık köyü ile Sarıkaya arasındaki ormanlık alanda meydana geldi. Orman işletmesine bağlı çalışan orman işçileri fidan temizleme çalışması yaparken, yağmur ve fırtınaya yakalandı. Yaklaşık 30 işçi sağanak yağışın aniden bastırmasıyla traktörün römorkuna binerek, ilçe merkezine doğru yola çıktı. Traktör yolda ilerlerken, yolun kenarında bulunan bir ağaç rüzgarın etkisiyle devrildi. Bunun üzerine traktör ve bağlı olduğu römork devrilirken işçiler altında kaldı. Geri dönerken, rüzgardan dolayı yaklaşık 30 metrelik ağaç işçilerin bulunduğu traktör römorkunun üzerine devrildi. Römorkun altında kalan 34 yaşındaki Birgül Çelik, 43 yaşındaki Nazım Kara, 23 yaşındaki Erkan Çakır, 17 yaşındaki Hale Çelik, 13 yaşındaki Sedat Yalçın ve 40 yaşındaki Adalet Altınay yaşamlarını kaybetti.

 

İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ve itfaiye ekipleri römorkun altında kalanları çıkarırken, Aysun Çelik, Gönül Altay, Selindar Çelen, Fatma Tokgöz, Nurten Çelik, Emine Kara, Oktay Çelik ,Gaye Çelik, Fadime Tokgöz, Lale Altay, Arife Çilingir, Ahmet Çilingir, Necibe Kartal, Birsen Demir, Saniye Çelen, Dilek Yalçın, Durkadın Yalçın, Bayram Çilingir, Altun Çilingir, Haydar Çilingir, Hanım Yalçın, Volkan Yalçın, Birsel Demir, Emine Karadağ, Akif Altıay özel araçlar ve ambulanslarla çevre hastanelere kaldırıldı. Hastanelerin önünde toplanan yaralıların ve ölen kişilerin yakınları feryatlar ederek ağladı.

 

 

 

 

Sağlık ekipleri ve jandarma ekiplerinin engebeli arazi şartları nedeni ile olay yerine ulaşması güç oldu. Kazayı duyan yaralıların yakınları kaza yerine akın ederek sinir krizleri geçirdi. Kaza sonrası olay yerine çok sayıda ambulans, itfaiye, AFAD ekipleri ve orman işletme yetkilileri akın etti. Kentteki çeşitli hastanelerde tedavileri süren işçilerden çoğunun durumunun ise ağır olduğu bilgisi alındı.

 

 

Ölenlerin cenazeleri köylerine getirildi


Yığılca ilçesinde, şiddetli rüzgar nedeniyle orman işçilerini taşıyan traktörün üzerine ağaç devrilmesi sonucu, römorkun altında kalarak hayatını kaybeden 6 kişinin cenazeleri evlerine getirildi.

 

 

 

 

Çok elim bir kaza meydana geldi

Bolu Orman Bölge Müdürü Yusuf Şahin, Yığılca ilçesinde, şiddetli rüzgar nedeniyle orman işçilerini taşıyan traktörün üzerine ağaç devrilmesi sonucu 6 kişinin öldüğü, 15 kişinin yaralandığı olaya ilişkin, "Çok elim bir kaza meydana geldi. Umarım bu tür olaylarla bir daha karşılaşmayız" dedi. Şahin, kaza geçiren işçilerin Yığılca Orman İşletme Müdürlüğü Karagöknar Orman İşletme Şefliği sınırları içerisinde kalan bölgede orman tensil sahaları içindeki yabani otları temizleyip, gençlik çalışması yaptıklarını söyledi. Yağışın başlamasıyla köylerine dönmek üzere yola çıkan işçilerin kaza geçirdiğini belirten Şahin, şöyle konuştu: "Çok elim bir kaza meydana geldi. Umarım bu tür olaylarla bir daha karşılaşmayız. Ölen vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, ailelerine sabır diliyorum. Olay yerine gidip incelemelerimizi tamamladık. Bu tür olayların tekrar yaşanmamasını temenni ediyoruz. Yaralanan vatandaşlarımıza acil şifalar diliyorum."

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Haber; İ.Keleş