Kırıkkale'de Fedai Baran'ın eski eşi Emine Bulut’u öldürmesi tüm Türkiye'de gündem oldu. Çocuğunun gözü önünde vahşice öldürülen Emine Bulut cinayetine Düzce’de gecikmeli de olsa tepki sesleri yükseldi. CHP il binasında kameraların karşısına geçen Düzce İl Kadın Kolları Başkanı Arzu Çakıcı, yaşanan kan donduran olayla ilgili sözlerine o anları anımsatarak başladı.
“Kahrolduk, mahvolduk...”

Çakıcı şöyle konuştu: “’Ölmek istemiyorum’ diyen bir anne,  ‘Anne lütfen ölme’ diyen bir evlat. Bir cümle ne kadar can yakabilirse o kadar yaktı canımızı. Kahrolduk, mahvolduk... Yine bir kadın eski eşi tarafından öldürüldü, hem de çocuğunun gözleri önünde. "Ölmek istemiyorum" diye feryat eden Emine Bulut eski eşi tarafından öldürüldü! Türkiye'de kadın olmanın ne kadar zor olduğuna her gün onlarca korkunç örnekle tanık oluyoruz. Her gün onlarca kız kardeşimiz erkek şiddetine maruz kalıyor. Yetmiyor, katilin ceza alması için mücadele etmemiz gerekiyor! Çünkü bu ülkede kadın katili erkeklerin, ceza alması için mücadele etmek gerekiyor! Çünkü bu ülkede adalet de erkek!”

 “Kadınları korumayan, haklarımıza saldıranlar bu cinayete ortaktır”
“Kimse bu cinayetten kendini aklayamaz.” diyen CHP Düzce İl Kadın Kolları Başkanı Arzu Çakıcı, sözlerine şu şekilde devam etti:
“Kadın düşmanı politikalarla her gün karşımıza çıkanlar, hâkim karşısına jilet gibi takım elbisesiyle çıktığı için Kadın katillerine iyi hal indirimi uygulayanlar, 4 yıldır yürürlükte olan ancak uygulanmayan İstanbul Sözleşmesi’nin gereğini yerine getirmeyenler, kadınları bu erkek şiddetinden korumaya odaklanmak yerine, “ne yapar ne ederiz de boşanmaları engelleriz” diye meclis komisyonları kuranlar, boşanmayı tabulaştıranlar, nafaka hakkına saldıranlar, yıllar süren mücadelelerle kazandığımız her bir hakkımızı elimizden almaya çalışanlar, kadınları korumayan, haklarımıza saldıranlar bu cinayete ortaktır.”
“Bu ülkede anneler ölmeyecek, çocuklar ağlamayacak”



Caydırıcı ve uygulanabilir cezaların gelmesi gerektiğinin altını çizen Çakıcı, son olarak şunları kaydetti:
“Emine Bulut bir tane değil, bir kerelik değil, tesadüfi değil. Üzülürken de öfkelenirken de bunu aklımızda tutmalıyız. Biz iyi hal indirimi istemiyoruz
Tahrik indirimi istemiyoruz, ölmek istemiyoruz. Bu vahşete karşı sessiz kalmıyoruz! Kalmayacağız! Alışmayacağız, susmayacağız! Bizler kadınlar ölmesin diye mücadele etmeye devam edeceğiz! Bu zalimlere ve bu zalimleri koruyanlara karşı birlik olacağız. Bu ülkede anneler ölmeyecek, çocuklar ağlamayacak!”

“Şiddeti mazur görmeyecek ve normalleşmesine engel olacağız”
İYİ Parti Kadından Sorumlu Düzce İl Başkan Yardımcısı Nuran Sayman ise yaptığı yazılı açıklamada, şu ifadelere yer verdi:
“Genel başkanımızın da her fırsatta söylediği gibi kadın bedeni üzerinden ahlaksızca siyaset zihniyetinin ülkemizi getirdiği durum maalesef  Emine Bulut cinayetidir. Bu cinayetlerin önünü alacak adımlar İstanbul sözleşmesinde mevcuttur. 6284 sayılı kanun  uluslararası sözleşme gereği kadını korumak için çıkarılmıştır. Fakat kadını yok sayan odaklar bu kanundan rahatsız olduklarını her fırsatta dile getirip ortadan kaldırmaya çalışmıştır. Bu iktidar kendi dönemlerinde kadın cinayetlerinde ki önemli artışı görmezden gelerek ciddi adımları atmamıştır. Partimiz bu konuda etkin yaptırımlar içeren ağır cezalar getirecek kanun teklifi hazırlamaktadır. Şiddeti mazur görmeyecek ve normalleşmesine engel olacağız. Kadın cinayetlerine dur demek yalnızca bir siyasi duruş değildir. İnsan olmanın, var olmanın ve Türkiye Cumhuriyeti anayasası tarafından korunan yaşama hakkının bir gereğidir.”