Kurulduğu günden beri adından yollarıyla ve çalışmalarıyla sık sık söz ettiren Yenikent'te yarım bırakılan çalışmalar ile bir türlü başlanamayan çalışmalar yetkilileri bekliyor. Kent'te bulunan sorunlar ise ne anlatmakla ne de saymakla bitiyor.

"Yolun trafiğe açılmama ihtimali çok yüksek."

Yaşanan sorunları değerlendiren Kal-Der Başkanı Mehmet Bilgin ise sorunları anlatırken bütün sorunlardan ziyade başı çeken sorunlardan bahsetti. Yenikent girişinde çevre düzeni planı çalışmaları nedeniyle aylar önce trafiğe kapatılan TOKİ evleri önündeki yol sorunundan bahseden Bilgin, “Bu sorun nedeniyle vatandaşlar aylardır sorun yaşıyor ve dar olan Kazukoğlu yolundan geçmek zorunda kalıyor. Edindiğimiz bilgilere göre de yolun trafiğe açılmama ihtimali çok yüksek. Eğer böyle bir şey olursa gerçekten zor günler geçireceğiz diyebilirim. Birinci ve ikinci bölgelerde oturan vatandaşlar her gün üçüncü bölgeye kadar yürüyerek otobüslere binmeye çalışıyor. En azından otobüslerin birinci bölgeye kadar gitmesi sıkıntıyı biraz da olsa çözer diye düşünüyorum. Bu konuda neden böyle hareket edildiğini bilmiyoruz ve araştırmaya devam ediyoruz. Yapılan çalışmaların yolla bir bağlantısı var ama bu kadar uzun süre yolun trafiğe kapatılması bence doğru bir karar değil.” ifadelerini kullandı.

"Bu sorunun bu gidişle sonuçlanacağını hiç sanmıyoruz."

Mahrumiyet bölgesi olarak adlandırılmaya başlayan Yenikent'in diğer bir sorunu ise üzeri kapatılmayan izolasyon çalışmaları. Bu konuya da değinen Bilgin, “ Bu konuda Yenikent sakinlerini olumsuz etkiliyor. İhaleyi alan firma nedeniyle hem vatandaşlar hem de alanda çalışan işçiler şu an zor durumda. Bu konunun bu gidişle sonuçlanacağını hiç sanmıyoruz. Olan yine bölgelerde oturan vatandaşlara oldu. Gerçekten sorunlarımız anlatılmakla bitmiyor.” dedi.

Bilgin, Yenikent'in diğer sorunları olan park ve bahçelendirme çalışmaları, çöp sorunu ve doğalgaz faturası ödeme sorunlarına da değinirken bir konuda Belediye Başkanı Mehmet Keleş'e de teşekkür etti. Başkan Mehmet Bilgin,”Bağlantı Yolu'nda güzel bir ağaçlandırma çalışmaları başlatıldı. Bu konuda Başkanımızı kutluyoruz ama sorunlarımız yapılan çalışmalardan daha fazla. Bu sorunlarımızda ciddi sorunlar ve bir an önce yapılmayı bekliyor. “ şeklinde konuştu.

Yaşanan sorunlar nedeniyle bilgi almak istediğimiz Belediye Başkanı Mehmet Keleş ise şehir dışında olduğu için açıklama yapamadı.