Düzce’de özel şahıslar eliyle işletilen belediyeye ait parklar muhalefetin gündeminden düşmüyor.

Geçtiğimiz temmuz ayında yapılan Belediye Meclis Toplantısı’nda oy çokluğu ile 10 yıllığına yeniden AK Partili İl Genel Meclis Üyesi Cahit Aydın’a verilen İnönü Parkı ile “Belediye Sosyal Tesisleri” adı altındaki Avni Akyol Parkı’nın özel sektör tarafından işletilmesine tepki gösteren

Vatan Partisi İl Başkanı Fethi Sönmez'den sonra bu kez CHP Düzce İl Başkanı Zekeriya Tozan belediyeyi sert dille eleştirdi. Sönmez ile benzer ifadeleri kullanan Tozan, yasal olmayan yollarla şahıslara verildiğini savunduğu parklara vatandaşların rahatlıkla gidemediğine dikkati çekti.

"İnsanlar rahatlıkla gelebilmeli"

"Parklar halkın olmalı" diyen Tozan, açıklamasını şöyle sürdürdü: "2-3 liraya değil, 50 kuruş-25 kuruşa çay verilmeli. İnsanlar rahatlıkla gelebilmeli zaman geçirebilmeli stres atıp hoş vakit geçirebilecekleri alanlar olmalı."

"Birileri ekonomik olarak kayırılıyor"

Parkların belediye tarafından halkın hizmetine sunulması gerektiğine vurgu yapan ve işletmeye veriliş şeklini eleştiren Tozan, şunları kaydetti: "Tamamen belediye ile siyasilerin ilişkisidir. Yandaşlara belirli bir yerleri ihalesiz vererek birilerini ekonomik olarak kayırmaktır. Bu ahlaki değildir, yasal değildir, doğru değildir. Bunları kabul etmiyoruz.CHP olmuş olsa oranın şartmanesini ortaya koyar ihalesini yapar rengini dinine diline ırkına bakılmadan hizmeti verecek olan kimse gelir o ihaleyi alır.Düzce'de maalesef bu anlayış yok."

"Fiyatlar pahalı"

Öte yandan birden fazla işletmenin bulunduğu şehrin göbeğindeki her iki park ile ilgili vatandaş cephesinden de 'Pahalı hizmet veriliyor' eleştirileri yapılıyor. Belediyenin işlettiği parklar gibi fiyatların makul seviyede olması gerektiği belirtilerek, bu konuda işletmelerin daha duyarlı olması isteniyor.